25 Eylül 2024 Çarşamba



09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR  
 
 
 
 
KADINLAR MERSİN’İ REKLENDİRDİ
   

Mersinden Kadın Kooperatifinin ürettiği mevsimlik çiçekler, Mersin’in cadde ve sokaklarını renklendiriyor. Kooperatif bünyesindeki kadınların yetiştirdiği çiçeklerle kent güzelleşirken, önemli ölçüde de tasarruf sağlanıyor. Kadınlar hem üretip hem de güzelleştirirken bir yandan da kazanç elde ediyor.

 

Tarih : 23 Mayıs 2021 Pazar 14:59

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Mersinden Kadın Kooperatifinin, 'Kadın Üreticilerin Plastik Örtülü Seralarda Çiçek Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi' kapsamındaki çiçek üretimi çalışmaları kapsamında toplam 2 milyon çiçek daha yetiştirildi. Kooperatif bünyesinde çalışan kadınların ellerinde yeşeren çiçekler, Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde görev alan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ekipler tarafından toprakla buluşturuluyor. Petunya, begonya, tagates, gazanya, horoz ibiği, vinka, ipek gibi türlerde 1 milyon yazlık çiçek, Tarsus’tan Anamur’a kadar kentin dört bir yanına dikilerek renk cümbüşü oluşturuyor.

KENTE RENK KATIYORLAR

Mersinden Kadın Kooperatifi bünyesinde çiçek yetiştirmek için istihdam edilen 20 kadın, Büyükşehir Belediyesinin fidanlığında 2 dekarlık alanda kurulu serada 2 ay boyunca eğitim aldı. Eğitim serasında üretime başlayan kadınların umutla ekip bakımlarını yaptığı çiçekler, geçen sene de kentin her köşesini süsledi. Büyükşehir Belediyesi sayesinde kent estetiğinde söz sahibi olan kadınlar para kazanarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.
Öte yandan, Mersinden Kadın Kooperatifinin Atayurt’ta 450 metrekare alana kurduğu serada ise Silifke Gazi Çiftliğinde eğitim alan kadınlar mevsimlik çiçek üretimi yaparak aile ekonomilerine katkı sunuyor ve sosyalleşiyor. Kadınların ürettikleri çiçekler Silifke, Gülnar ve Anamur başta olmak üzere kent geneline renk katıyor.

“PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK MUTLULAR

Mersinden Kadın Kooperatifinin Bitki Üretim Bölümünün danışmanlığını yapan peyzaj mimarı Necla Çavuş Bugay, 20 kadınla birlikte Mersin’in tüm ilçelerine dikilmek üzere üretilen bitkilerin üretimiyle ilgilendiklerini ifade ederek, yazlık ve kışlık olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ile toplam 2 milyon mevsimlik süs bitkisi anlaşması yaptıklarını söyledi. Bugay, şöyle devam etti:
“Bu dönem 1 milyon mevsimlik süs bitkisinin üretimini tamamladık. Sahalarımızda şu an görebilirsiniz renk cümbüşü olarak. Geçen yıl Mersin Büyükşehir Belediyesine 300 bin lira tasarrufta bulundurmuştuk, bu yıl umarım tasarruf daha da fazla olur. Kadınlarımız korona virüs dönemine rağmen psikolojik olarak çok mutlular. Hepsinin gözlerindeki ışıltıyı görebilirsiniz, bunların içine ben de dahilim. Çiçeğe ve toprağa dokunmak pozitif enerji yüklenmemize sebep oluyor.”

“ARTIK EVİME BİR KATKI SAĞLIYORUM”

Çiçek üreterek hem mutlu olan hem de kazanç elde eden kadınlardan 60 yaşındaki Emine Büker, şimdiye kadar eş nedeniyle sigortalı olduğunu söyledi. Büker, “60 yaşından sonra sigortalanmayı öğrendim Meral Hanım ve bütün kooperatif kurucuları sayesinde. Artık evime bir katkı sağlıyorum” dedi.

En güzeli de kendi emekleriyle bir şeyler yapmak olduğunu anlatan Büker, Yorulmayı bilmediklerini ve hep beraber Mersin’in güzelleşmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kadınlar, caddeler, renkli, çiçekler, sokaklar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA