27 Eylül 2024 Cuma



15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI  
 
 
 
 
‘VR MERSİN PROJESİ’ İLE TEK TIKLA MERSİN TURU
   

Büyükşehir Belediyesinin ‘VR Mersin Projesi’ ile pandemi sürecinde de kentin tanıtımına katkı sunulmaya devam ediliyor. Uygulamayla öğrencilerin pandemi döneminde değişen turizm eğilimleri doğrultusunda sanal gezintiler yapabileceklerine ilişkin farkındalık kazanmalarına olanak sağlandı.

 

Tarih : 22 Mayıs 2021 Cumartesi 16:42

Projeyle özel bir okulun 3. sınıf öğrencileri, müfredatları kapsamında kentin birçok tarihi ve turistik yeriyle buluştu. Yaklaşık 100 öğrenci, sistem üzerinden Mersin’in birçok tarihi yerini sanal tur ile gezdi. Bilgi İşlem Dairesi Bilişim Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 100 öğrencinin ve öğretmenlerin katılımı ile zoom üzerinden gerçekleştirilen görüşmede sistem özellikleri tek tek açıklanarak, sistemin kullanımı uygulamalı olarak öğrenciler ile paylaşıldı. Görüşme sırasında minik öğrencilerin soruları yanıtlandı. Öğrenciler, sistem üzerinden Kanlıdivane, Kızkalesi, Cennet-Cehennem, Uzuncaburç, Aynalı Göl gibi şehrin birçok tarihi ve turistik yerini sanal turla gezdi. Uygulamayla öğrencilerin pandemi döneminde değişen turizm eğilimleri doğrultusunda sanal gezintiler yapabileceklerine ilişkin farkındalık kazanmalarına olanak sağlandı. Ayrıca, öğrenciler ödevlerini hazırlarken de sistemde yer alan görsel ve metin bilgilerden faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirildi.

BİR TIKLA MERSİN GEZİSİ

Mersin’de sanal gezi yapmak isteyen vatandaşlar, vr.mersin.bel.tr adresinden sisteme ulaşabiliyor. VR Mersin sisteminde; alışveriş merkezleri, anıtlar/meydanlar, antik kentler, harabeler, kaleler, klişeler, köprüler, mağaralar, manastırlar gibi sanal tur kategoriler yer alıyor.

Mersin halkı, projeden çok memnun.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, vrmersinprojesi, pandemi, gezi, tur

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA