27 Eylül 2024 Cuma



15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI  
 
 
 
 
SİLİFKE KAYISI HASADINDA 1 NUMARA OLDU
   

Silifke’de sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı. Yapılan ilk hasat İstanbul, Ankara ve İzmir’e kilosu 100 TL’den gönderildi. Fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden, kayısı üreticisi Gökler, “Fiyatlar bu yıl 100 TL ile başladı. Çok fazla fiyatın düşmesini beklemiyoruz. Rekolte yüksek olduğu için geçen yıl fiyatlar 80-90 TL ile başlayıp biranda çok düşmüştü. Bu yıl rekolte az olduğu için fiyatların 100 TL civarında seyretmesini bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 19 Nisan 2021 Pazartesi 18:34

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı. İlk hasadı yapılan kaysılar hem iç piyasaya hem de ihracata gönderiliyor.  Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 11 bin ton hasat yapılmasının beklendiğini söyledi. Bölgenin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye’nin turfandacılık alanında ilkleri yaşadığını ifade eden Doygun, “Türkiye’nin ilk çilek ve can eriğini çıkaran Silifkeli üreticiler, örtü altına aldığı kayısıyı da hasat etmeye başladı” dedi.

“YILIN İLK KAYISI HASADINI SİLİFKE’DE YAPMANIN GURURUNU DUYUYORUZ”

Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler ise yılın ilk kayısı hasadını Silifke’de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasat ürünleri İstanbul, Ankara ve İzmir’e kilosu 100’den gönderdiklerini söyledi. 4 dönüm örtü altına aldığı kayısı bahçesinden yaklaşık 2,5 ton ürün beklediğini ifade eden Gökler, “Ürün çok lezzetlidir. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz. Bu yıl havaların aşırı sıcak gitmesinden dolayı rekolte düştü. Geçtiğimiz yıllarda aynı bahçeden 7-8 ton ürün alırken, bu yıl bu rakam 2,5 tona düştü” dedi.

“FİYATLARDAN MEMNUNUZ”

 Fiyatlardan memnun olduğunun altını çizen Gökler, “Fiyatlar bu yıl 100 TL ile başladı. Çok fazla fiyatın düşmesini beklemiyoruz. Rekolte yüksek olduğu için geçen yıl fiyatlar 80-90 TL ile başlayıp biranda çok düşmüştü. Bu yıl rekolte az olduğu için fiyatların 100 TL civarında seyretmesini bekliyoruz” dedi. Üretici Hamza Gökler, 4 dönümlük arazisine İspanya’dan getirttiği “magador” cinsi kayısı fidanı diktiğini, bu türün Akdeniz Bölgesi’nde ‘erkenci’ diye bilinen diğer kayısı çeşitlerine göre 15 gün daha erken olgunlaştığını dile getirdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  silike, kayısı, hasat, ziraat, Hamza Gökler, mersin, kabasakallı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA