14 Mayıs 2024 Salı



10:47   CHP’LI YıLMAZ’DAN EŞITLIK VURGUSU   10:44   CHP’LI KıŞ, OTIZMLI ÇOCUKLARıN VE AILELERININ SESI OLDU   10:43   BÜYÜKŞEHIR, ANNELERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTı   10:40   MERSIN’DE HAPIS CEZASı ILE ARANAN FETÖ ÜYESI ESKI KAMU GÖREVLISI YAKALANDı   10:39   MERSIN’DE YAĞMUR VE DOLU BAHÇELERDE ZARARA YOL AÇTı   10:35   TARSUS SAĞANAK YAĞMURDA SULAR ALTıNDA KALDı   10:33   MERSIN’DE SAHTE ZEYTINYAĞı OPERASYONU   16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI  
 
 
 
 
ENGELLİ BİREYLER MUTLU ANLAR YAŞADI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle fazla dışarıya çıkamayan zihinsel ve işitme engelli bireyleri Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırladı. Ayrı gruplar halinde kampta misafir edilen özel gereksinimli bireyler, mutlu anlar yaşadı.

 

Tarih : 19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:23

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi hizmetlerinden faydalanan zihinsel ve işitme engelli bireyler, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı’nın bungalov evlerinde kalıp, birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşadı. Gençlik Kampı’na refakatçileriyle ve Büyükşehir Belediyesi eğitmenleriyle birlikte ilk önce 9 zihinsel engelli birey götürüldü. Zihinsel engelli bireylerin bir gece kampta ağırlanmasının ardından işitme engelli 13 birey Gençlik Kampı’nın misafiri oldu. Onlar da kampta bir gece kalarak güzel anlar yaşadı.

Hijyen kurallarına azami özen gösterildi

Hijyen kurallarına azami özen gösterilerek gerçekleştirilen etkinlik kapsamında zihinsel ve işitme engelli bireyler toplu taşıma aracıyla önce Tarsus Doğa Parkı’na giderek buradaki hayvanları görme fırsatı buldu. Ardından Gençlik Kampı’nda kendilerine özel hazırlanan program dahilinde el sanatları eğitimi, kek yapma, survivor etkinliği, çuval-halat çekme yarışması, sabah sporu, müzik dinletisi gerçekleştirildi. Engellilerin en çok hoşlarına giden etkinlik ise kano oldu.

Özel eğitim öğretmeni ve aynı zamanda özel bir çocuğa sahip olan Mesut Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben de özel eğitimciyim ve aynı zamanda özel bir çocuğa sahibim. Buradaki kampı beğendik, çocuklarımız için farklı bir etkinlik oldu. Pandemiden dolayı sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşayan çocuklarımız için bu etkinlik çok güzel, tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli bir kız çocuğuna sahip olan Azize Sevgen de, “Doğa Parkı ve Gençlik Kampı gerçekten çok güzel. Kızım önce kanoya binmek istemedi, çekindi. Ardından binince çok mutlu oldu ve inmek istemedi. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu, çok çok teşekkürler” diye konuştu.

İşitme engeli bireylerden Zeynep Sümer ise işaret dili tercümanı Esra Alkan’ın çevirisiyle, kampı değerlendirdi. Kampta bulunmaktan dolayı sevinçli olduğunu kaydeden Sümer, “Doğa Parkı’nda hayvanları gördük. Ardından Gençlik Kampı’na gelerek yemek yedik. Arkadaşlarımla birlikte kek yapmayı öğrendik. Burası çok güzel, hem personel hem de öğretmenlerimiz bizlerle yakından ilgileniyorlar. Pozitif enerji aldım, teşekkürler” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsus, kamp, engelli,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA