29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
MİLLİ TEKVANDOCULAR SARIBUDAK VE ÇAKMAKÇI OLİMPİYATLARI HEDEFLİYOR
   

Mersin’de hocalarının teşvikiyle tekvandoya başlayan ve kısa sürede kendilerini geliştiren milli sporcular Onur Kaan Sarıbudak ve Abdurrahman Çakmakçı, pandemiye rağmen günde çift idman yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Son yapılan uluslararası turnuvada ilk kez çıktıkları gençler kategorisinde ağabeylerini yenerek ikinci ve üçüncülük elde eden sporcular, önümüzdeki dönemde Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmeyi hedefliyor.

 

Tarih : 30 Mart 2021 Salı 12:32

Mersin'de tekvando ile 5 yıldır uğraşan 13 yaşındaki milli sporcu Onur Kaan Sarıbudak ile 6 yıldır bu sporu yapan 15 yaşındaki Abdurrahman Çakmakçı, gelecek için umut veriyor. Milli Takım Antrenörü Ercan Aldemir nezaretinde çalışmalarını sürdüren sporcular, ilk çıktıkları uluslararası turnuvadan madalya ile döndüler. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda gençler kategorisinde ilk kez yarışan Sarıbudak 2'inci olurken, Çakmakçı ise 3'üncülük elde etti. Pandemi kuralları çerçevesinde günde çift idman yaparak önlerindeki şampiyonalara hazırlanan milli sporcuların hedefi ise olimpiyatlar. 

"EN BÜYÜK HEDEFİM OLİMPİYATLARA GİTMEK"

Çalışmaları ve hedefleriyle ilgili konuşan Onur Kaan Sarıbudak, spora 2015 yılında başladığını söyledi. Ercan Aldemir’in okul çalışması sırasında tekvando sporcuyla tanıştığını kaydeden Sarıbudak, “Ağabeyimle birlikte bu spora başladım. Ailemiz anlayışla karşıladı. Bende bu sporu istiyordum. Öyle başladık. 2 kere büyük yarışmaya katıldım. Geçen sene Türkiye Şampiyonasında ikinci oldum. Bu yılda yapılan Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda da ikinci oldum. Tabii yeni kardeşim dünyaya geldi. Zaten maçlara da onun için çıkıyordum ve şampiyon olmak istiyorum ancak ikinci oldum. Bu başarıyı da zaten ona armağan ettim. Eğer bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonaları yapılırsa oraya gitmek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” diyerek en büyük hedefinin olimpiyatlarda başarı elde etmek olduğunu söyledi.

 "AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DERECE ELDE ETMEK İSTİYORUM"

15 yaşındaki Abdurrahman Çakmakçı ise 4 arkadaşıyla birlikte tekvando yapmaya başladığını belirterek, “Ailem de çok sıcak baktı. Babam zaten bunu hep istiyordu. İkizimle birlikte bu spora başladım. 8 yıldır bu sporu yaptım. Türkiye’de daha önce derecelerim vardı ama uluslararası ilk derecemi bu yıl Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda aldım. Gençlerde katıldığım ilk uluslararası turnuvada üçüncü oldum. Avrupa ve dünya şampiyonası yapılırsa, oralara gitmek istiyorum. Tabii gidersem oralarda derece elde etme hedefim var. Her sporcunun olduğu gibi benim de ilerdeki hedefim olimpiyatlar" dedi.

"BU SPORCULARIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HEM İLİMİZİ HEM DE ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLER"

Antrenör Ercan Aldemir de geçen ay 8'inci Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda erkeklerde Onur Kaan Sarıbudak'ın 33 kilogramda ikinci, Abdurrahman Çakmakçı'nın da 3'üncü olduğunu vurgulayarak, "Biz sadece bir sporcuya değil takım olarak sporcularımıza vermiş olduğumuz antrenmanların karşılığını hem erkeklerde hem de kadınlarda almış olduğumuz derecelerle kanıtlıyoruz. Onur Kaan da Abdurrahman’da bunu gösteriyor. Bu sporcularımız önümüzdeki günlerde hem ilimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek çok değerli ve kıymetli sporcularımızdır. Şu anda Onur Kaan Sarıbudak ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil etmekle ilgili çok güzel bir sonuç elde etti. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda finale kadar rakiplerini hep sayı farkı ile yendi. Hatta ilk maçını nakavt yaptı. Avrupa şampiyonası 2021’de yapılırsa Onur Kaan’dan ümitliyiz. Tabii bu turnuvada Abdurrahman’da çok güzel maçlar çıkardı. Bize bir sürpriz yaptı. Gençler kategorisinde ilk defa katıldığı bir turnuvada 3’üncü oldu. Tabi her iki sporcuda ilk defa gençlerde yarıştı. Yani burada ağabeyleriyle yarıştılar. Önümüzdeki günlerde bu sporcularımız Mersin için bir kazanç olduklarını göstereceklerdir" şeklinde konuştu. 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tekvandocu, onur kaan sarıbudak, abdurrahman çakmakçı, olimpiyat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA