13 Eylül 2025 Cumartesi



14:02   MUT’TA FECİ KAZADA ÖLÜ VE YARALILAR VAR    01:05   DÜĞÜNDE TAVUK DÖNER VE PILAV KABUSU   23:58   13 MILYONLUK VURGUN ORTAYA ÇıKARTıLDı   23:32   MERSIN’DE BLOK3 KONSERINDE SEYIRCIYI ÇATıDAN ATTıLAR!   23:16   ÖĞRETMEN BABANıN EN AĞıR YÜKÜ   23:15   KAMYON MOTOSIKLETLIYI EZDI, O ANLAR KAMERADA!   22:58   ESKI KARıSıNı EŞARBıYLA VE YASTıKLA BOĞDU   16:39   KATILLER AZMETTIRICIYI IFŞA ETTI, SAVCı INDIRIM ISTEDI!   16:31   BAŞKAN SEÇER’DEN AKDENIZ IÇIN ÇAĞRı!   16:21   KAYYUMA ‘ÇÖP’ TEPKISI!   15:55   ÇAKıR: “OVP, YERLI ÜRETIME ODAKLANıYOR”   14:51   YARGı MÜDAHALELERI KOMISYON’A GÜVENI AŞıNDıRıYOR!   14:22   SOYGUNDAN SONRA KUTLAMA   13:56   BAŞARıR’A ‘30 MILYONLUK MAYBACH’ SUÇLAMASı!   13:14   EŞ BAŞKANLARıN MAHKEME TARIHI BELLI OLDU   12:54   AKMİB, KOLOMBIYA VE SURIYE PAZARLARıNA ODAKLANDı   12:42   ERDEMLI BELEDIYESI’NIN ACı GÜNÜ   12:38   JANDARMADAN OKUL SERVISLERINDE SıKı DENETIM   09:32   OTOMOBILLE ÇARPıŞAN MOTOSIKLETLI HAYATıNı KAYBETTI   09:27   MUT DEVLET HASTANESI’NE 13 DOKTOR ATAMASı YAPıLDı  
 
 
 
 
MERSİNLİ VATANDAŞLAR İSTİSMAR OLAYININ ŞÜPHELİSİNİN TUTUKLANMASINI İSTİYOR
   

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde vatandaşlar, çocuk istismarına sessiz kalmadı. 10 gün önce mahallede yaşandığı iddia edilen istismar olayının şüphelisinin tutuklanmasını isteyen vatandaşlar olayı protesto etti.

 

Tarih : 16 Mart 2021 Salı 15:49

Alınan bilgiye göre, Kazanlı Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 8 yaşındaki G.K., 5 Mart'ta oyun oynadığı sırada, komşuları olduğu iddia edilen K.K. isimli şahıs tarafından balık yemeye davet edildi. İddiaya göre şüpheli, çocuğa burada istismar girişiminde bulundu. Çocuğun bağırmasıyla bölgeye giden babası ve ağabeyi çocuğu kurtarırken, şüpheli şahıs ise kendini eve kilitledi. Bölgeye gelen polisler tarafından evden zorla çıkartılan şahıs, karakola götürüldü. Ailenin şikayeti üzerine savcılığa sevk edilen şahıs, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bugün mahalle meydanında bir araya gelen vatandaşlar, olayın şüphelisinin tutuklanmasını istedi. Çocuğun ailesinin de katıldığı eylemde tepkilerini dile getiren vatandaşlar, çocuk istismarcılarının gerekli cezayı almasını talep etti. Burada konuşan baba Ahmet Kıvılcım, çocuklara istismara hayır dediklerini belirterek, "Yetkililere sonuna kadar güveniyorum. Her şey gözümün önünde oldu. Bir baba olarak sesleniyorum. Herkesi elini vicdanına katsın ve bu cezasız kalmasın. Adaletten bu kişilere gerekli cezayı vermesini istiyoruz. Karşı taraf bize ev, araba teklif etti. Bizim namusumuzu kimse parayla satın alamaz. Biz namusumuz, şerefimiz için yaşıyoruz, bunun için de ölürüz. Herkese güvenim sonsuz. Bütün çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuğum şu anda erkek gördü mü kaçıyor, psikolojisi bozuldu” şeklinde konuşarak istismar zanlısının bir an önce tutuklanması gerektiğini söyledi.

Kadınlar adına konuşan Ayşegül Göçmen ise, istismarın çocuğun çığlığıyla fark edildiğini belirterek, "Bizler biliyoruz ki çocukların korunması, tüm yetişkinlerin ortak sorumluluğudur. Bizler kendi mahallemizde rahat rahat gezmek istiyoruz. Kapımızın önüne rahatlıkla salıverdiğimiz çocuklarımızın güvenli, sağlıklı bir mahallede büyümesini istiyoruz. Bizler Kazanlı'da yaşayan insanlar olarak ne çocukların istismara maruz bırakılmasını ne de kadınların erkek şiddetini yaşamalarını kabul ediyoruz. Bizler buralı kadınlar, erkekler ve çocuklarız. Kazanlı bizim mahallemiz ve yaşadığımız mahallede şiddetin ve istismarın hiçbir türünün yaşanmasını istemiyoruz. Bunu yapan şahsın bir an önce tutuklanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından vatandaşlar dağıldı. 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, istismar, kazanlı, protesto

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA