5 Ekim 2024 Cumartesi



15:13   SİYASET VE İŞ DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU   15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR  
 
 
 
 
KIZKALESİNDE YAĞIŞLARDA YAŞANAN TAŞKIN SORUNLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ
   

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce, önemli turizm merkezlerinden olan Kızkalesi Mahallesi’nde Mersin-Antalya yolu ile yolun kuzeyindeki havzanın yağmur sularının bölgeye verdiği zararları ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan yağmursuyu terfi merkezi imalatlarının tamamlandığı bildirildi.

 

Tarih : 28 Şubat 2021 Pazar 12:15

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sözleşme bedeli 2 milyon 993 bin lira olan yağmursuyu imalatları kapsamında yapılan toplam 133 metre uzunluğunda yağmursuyu menfezi ve terfi merkezi imalatları ile havzada toplanan yağmur sularının Mintan Deresine deşarjı sağlanıyor. MESKİ’nin çalışmaları sayesinde Kızkalesi Mahallesi’nde yağışın yoğun olduğu zamanlarda yaşanan su birikintisi ve taşkın gibi sorunların önüne geçildi.

“ÇOK ŞÜKÜR İŞ YERLERİMİZ SEL FELAKETİNDEN KURTULMUŞ OLDU”

Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kızkalesi geçmişte 2 sel felaketi yaşadı. Belediye Caddesinde biriken yağmur suyunun denize deşarjında çok sorun yaşıyorduk. İşyerlerinin birinci katlarını, zemin katlarını su basıyordu ve zarar görüyorduk. Başkanımıza bu sorunu ilettik. Başkanımız da sağ olsun hemen talimat verdi. Yaklaşık maliyeti 2.5 milyonun üzerindeki projeyi hayata geçirdiler. Şu an bu sistem çalışmaya başladı. Çok şükür iş yerlerimiz sel felaketinden kurtulmuş oldu” dedi.

                                        

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kızkalesi, altyapı, taşkın, sel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA