20 Nisan 2025 Pazar



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
MERSİN’DE TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI DOYASIYA EĞLENDİ
   

Mersin’de merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi’nde çadırlarda kalan Suriyeli tarım işçilerinin çocukları, Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikte doyasıya eğlenirken çadırların arasından çocuk kahkahaları yükseldi.

 

Tarih : 23 Şubat 2021 Salı 11:57

Mersin Büyükşehir Belediyesi, seralarda veya tarlalarda hasat, budama, ot alma veya çapalama işlerinde çalışan, çoğunluğunu Suriyeli misafirlerin oluşturduğu mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları alanların iyileştirilmesinin yanı sıra sağlık ve sosyal hizmetlerden de faydalanmaları için çalışmalarına devam ediyor.  

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından uygulamaya konulan ve Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kalan Suriyeli mevsimlik tarım işçilerine gönderilen çadırların kurulması, alanın düzenlenmesi, eşya dağıtımı ve sağlık kontrollerinin ardından şimdi de sosyal aktiviteler düzenlenmeye başlandı.

ÇOCUKLAR, MÜZİK EŞLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik müzikli aktivite gerçekleştirildi. Belediyenin uzman eğitmenleri eşliğinde düzenlenen etkinlikte, anne ve babalarıyla çadırlarda kalan ve sınırlı sayıda imkanlarla oyun oynayabilen çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Renkli anların yaşandığı etkinlikte, birçok oyuna dahil olan çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Hareketli müziklerle bol bol oynama şansı bulan çocuklara zaman zaman büyükleri de eşlik etti.

Program kapsamında Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından da çadırlarda yaşayan tüm ailelere hijyen kiti ile portakal ve limon dağıtımı da yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yine Büyükşehir Belediyesi tarafından mevsimlik tarım işçisi ailelere 150 koli süt dağıtımı gerçekleştirilmişti.

“ÇOCUK OLDUKLARININ FARKINA VARDILAR”

Ailesiyle birlikte çadırlarda kalan Sedef Dizlek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlar ve gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak, “Burada 40-50 civarında çadır var. Bu çadırların ilk durumları hiç iyi değildi. Her taraf çamur ve toprak içerisindeydi. Yağmur yağınca yerler sürekli ıslanıyordu. Büyükşehir Belediyesi ilk önce mıcır dökerek başladı. Burayı yükselttiler. Artık yağmur yüzünden hiçbir sıkıntı çekilmiyor. Yine Büyükşehir yeni çadır yardımında bulundu. Artık daha yeni çadırlar var. Sağlık konusunda olsun, yiyecek konusunda olsun her türlü yardım ve desteği sağlıyorlar. Öncelikle gelip ihtiyaçları araştırıyorlar; sonra ellerinden nasıl bir yardım gelebiliyorsa bunun için çabalıyorlar. Büyük, küçük demeden ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Bunun için Başkan Vahap Seçer başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklara yönelik etkinlik yapıldı. Ben onları daha önce bir arada eğlenerek görmemiştim. Bugün hepsi kardeş gibi birlikte oynayabiliyorlar. Çocuk olduklarının farkına vardılar” dedi.

“ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Hasbi Salman ise mevsimlik tarım işleri gibi çocuklarının da zor şartlardan etkilendiğini belirterek, “Bu çocuklar gerçekten sosyo-ekonomik olarak çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Bizim amacımız, etkinlik grubumuzla kaliteli zaman geçirmelerine olanak vermekti. Buraya geldik, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığımız da buradaydı; narenciye ürünleri ve hijyen kitleri dağıttı” şeklinde konuşarak çocukların mutluluklarının gözlerinden okunduğunu söyledi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarımişçileri, çadır, mevsimlik, işçi, çocuklar, eğlendi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA