30 Ekim 2025 Perşembe



16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU   16:21   4 YıLDıR ARANıYORDU: 50 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN FIRARI YAKALANDı   16:20   OTOMOBIL UÇURUMA YUVARLANDı, SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   12:10   SELDA BAĞCAN, ’MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’ KAPSAMıNDA SAHNE ALDı   12:07   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 2 TUTUKLAMA   10:31   KAZA ANı KAMERADA: ARACıN ÇARPTıĞı MOTOSIKLETLI SAVRULDU   10:29   OTOMOBIL ALEV ALEV YANDı   09:50   ARAS: “CUMHURIYET; ÖZGÜRLÜK, EŞITLIK VE ADALETTIR”   16:16   MERSIN’DE INCIR SEZONU SONA ERDI, ÜRETICISININ YÜZÜ GÜLDÜ   16:07   ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   15:57   ŞEHIT EMNIYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDI’NIN BABASı MERSIN’DE TOPRAĞA VERILDI   15:53   TRAKTÖR KAZASıNDA SÜRÜCÜ AĞıR YARALANDı   13:05   MERSIN’DE SON BIR HAFTADA 577 UYUŞTURUCU ŞÜPHELISI YAKALANDı   12:59   MERSIN’DE AKUSTIK SAHNE KONSERLERI GENÇLERIN ILGISINI ÇEKIYOR   12:53   ŞENER: "ŞEHIT AILELERI VE GAZILER, MILLETIMIZIN EN KıYMETLI EMANETIDIR"  
 
 
 
 
Aras: “Cumhuriyet; özgürlük, eşitlik ve adalettir”
   

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şubesi Başkanı Ferda Aras, Cumhuriyetin 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in özgürlük, eşitlik ve adaletin simgesi olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 29 Ekim 2025 Çarşamba 09:50

ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet; özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin simgesi, çağdaş yaşamın ve demokrasinin temelidir. 102 yıldır bu değerli miras; barışın, toplumsal dayanışmanın ve insan haklarının teminatı olmuştur. Büyük Atatürk’ün aydınlanmacı vizyonu bize yol göstermeye devam ediyor.” Aras, laik, bilimsel ve kamusal eğitimin, adil bir hukuk düzeninin ve eşit yurttaşlık ilkesinin Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da vazgeçilmez değerler olarak korunacağını belirtti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak 36 yıldır olduğu gibi bu yüzyılda da kız çocuklarının eğitim hakkını, fırsat eşitliğini ve çağdaş eğitimi savunmaya kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizen Aras, Cumhuriyetin sadece geçmişin değil, özgür ve aydınlık geleceğin de güvencesi olduğuna dikkat çekerek, “Yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA