29 Ekim 2025 Çarşamba



09:50   ARAS: “CUMHURIYET; ÖZGÜRLÜK, EŞITLIK VE ADALETTIR”   16:16   MERSIN’DE INCIR SEZONU SONA ERDI, ÜRETICISININ YÜZÜ GÜLDÜ   16:07   ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   15:57   ŞEHIT EMNIYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDI’NIN BABASı MERSIN’DE TOPRAĞA VERILDI   15:53   TRAKTÖR KAZASıNDA SÜRÜCÜ AĞıR YARALANDı   13:05   MERSIN’DE SON BIR HAFTADA 577 UYUŞTURUCU ŞÜPHELISI YAKALANDı   12:59   MERSIN’DE AKUSTIK SAHNE KONSERLERI GENÇLERIN ILGISINI ÇEKIYOR   12:53   ŞENER: "ŞEHIT AILELERI VE GAZILER, MILLETIMIZIN EN KıYMETLI EMANETIDIR"   12:47   MERSIN’DE EMEKLI KADıNLARA MEME KANSERI FARKıNDALıK EĞITIMI   12:44   MERSIN’DE MINIKLERDEN CUMHURIYET BAYRAMı COŞKUSU   12:36   ÜNLÜ ŞEF FIKRET ÖZDEMIR’DEN HUZUREVI SAKINLERINE LEZZET DOLU ZIYAFET   12:27   MERSIN’DE 1 HAFTADA 115 BIN ARAÇ DENETLENDI   12:18   ZIRAI DON ZARARıNıN ÖDEMELERI ÇIFTÇIYE CAN SUYU OLDU   12:16   KADıN MOTOSIKLET SÜRÜCÜLERINE UYGULAMALı EĞITIM   12:12   MERSIN’DE EŞ ZAMANLı OPERASYON: 139 ARANAN ŞAHıS YAKALANDı   16:10   MERSIN’DE OKULDA GıDA ZEHIRLENMESI ŞÜPHESI: 26 ÇOCUK HASTANEYE SEVK EDILDI   13:22   ÖNCE TONLARCA TEKSTIL ATıĞı, ŞIMDI DE KILOLARCA YOĞURT   12:41   2025 PLAJ PARAVOLEY DÜNYA ŞAMPIYONASı SONA ERDI   12:04   TARSUS BELEDIYESI, ÖĞRENCILERI KUBAT PAŞA MEDRESESI’NDE TARIHLE BULUŞTURDU   11:25   ŞEHIT EMNIYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDI’NIN BABASı HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
Mersin’de LGS’ye hazırlanan öğrencilere destek
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, LGS’ye hazırlanan öğrenciler için kurs merkezlerinde günlük yaklaşık 3 bin öğrenciye sıcak öğle yemeği desteği verdiği bildirildi.

 

Tarih : 27 Ekim 2025 Pazartesi 11:13

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilere hem eğitim hem de öğle yemeği desteği sağlıyor. Mersin merkez ve Tarsus'ta bulunan 15 Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nde günlük yaklaşık 3 bin öğrenciye öğle yemeği veriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi'nde Gıda Mühendisleri denetiminde hazırlanarak kurs merkezlerine ulaştırılan yemek hizmeti sayesinde sabah kursa gelen öğrenciler okul öncesi, öğleden sonra kursa katılanlar ise okul dönüşü sıcak öğle yemeği imkanından yararlanıyor. Öğrencilerin zihinsel gelişimlerinin yanı sıra fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de katkı sunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi bu hizmetle sağlıklı ve dengeli beslenme imkanı da sağlıyor.

"Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimleri için beslenmenin öneminin farkındayız"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, merkez ilçelerde ve Tarsus'ta bulunan 15 LGS Kurs Merkezi'nde günlük yaklaşık 3 bin öğrenciye öğle yemeği desteğinde bulunduklarını anlattı. Karakuş"Bunu geçen yıllarda da uygulamıştık. Velilerimizden ve öğrencilerimizden gelen memnuniyetle, öğle yemeği hizmetimizi bu yıl da artırarak sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi zihinsel alanda desteklerken, aynı zamanda hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri için beslenmelerinin öneminin farkındayız. Bunu da aşhanemizde pişen ve Gıda Mühendisleri tarafından denetlenen yemeklerimizle sağlıyoruz" dedi. Karakuş, sabah kursa gelen öğrencilerin okula gitmeden, öğleden sonra grubunun ise okul dönüşü öğle yemeklerini yediğini sözlerine ekledi.

Kurs merkezinden de öğle yemeklerinden de çok memnun olduğunu kaydeden 12 yaşındaki Miraç Karvar, "Okuldan çıktıktan sonra buraya geliyoruz. Buranın yemek imkanları bizi gerçekten çok iyi etkiliyor. Yemekler çok güzel, annemin yaptıkları gibi. Kurs merkezinin öğle yemeği imkanı olmadan önce, maddi şartlardan dolayı çok zorlanıyorduk" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, lgs, destek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA