17 Mayıs 2024 Cuma



15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE   11:42   FILISTIN HALKıNıN SESI OLDULAR   11:41   ENGELLERI AŞAN SANAT   11:23   TARSUS’TA KONTROLDEN ÇıKAN ARAÇ YAN YATTı: 2 YARALı   11:21   FAYANS YÜKLÜ TıR YANDı   11:19   PROTOKOLLE 11 HÜKÜMLÜ SILIFKE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLENDIRILDI   11:17   MERSIN’DE SIBER POLISINDEN ÇIFTE OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:14   MERSIN’DE POLYESTER ATÖLYESINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:13   MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ŞENLIKLERI BAŞLADı   11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”  
 
 
 
 
VUSLAT ARSOY: “EVDE SPOR YAPARAK FİT KALMAK MÜMKÜN”
   

Pandemi dönemi ile birlikte evlerimize kapandık ve hayatımızdan hareketi çıkardığımız için çoğumuz kilo problemleriyle karşı karşıya geldik. Ancak bazı insanlar bu dönemi avantaja çevirerek gerek yeni hobiler edindi, gerekse sevdikleri işlere yönelme fırsatı buldu. Ancak bu dönemde ihtiyacımız olan hem zihinlerimizi sürekli meşgul tutmak hem de sağlıklı kalabilmek. Bunun yollarından biri de spordan geçiyor. Pandemiyi fırsatı çevirerek kendine yatırım yapanlardan biri ise 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Vuslat Arsoy. Mersin’de yaşayan Arsoy, pandemiyi fırsata çevirerek spor egzersizlerine evde devam ediyor. Arsoy, spor salonlarına gitmeden de birkaç malzeme ile vücudumuzu şekillendirebileceğimi söyleyerek en önemli şeyin kendimizi her halimizle sevmek olduğunu belirtiyor.

 

Tarih : 19 Şubat 2021 Cuma 11:36

Mersin’de yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Vuslat Arsoy, pandemi dönemi ile birlikte kendine yatırım yapıyor. Spor yapmak için herhangi bir eğitmen ve spor salonuna gerek kalmadan kendi belirlediği zaman dilimlerinde çoğu zaman evde bulunan birkaç alet ile kendini formda tutuyor.

“KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİNDEN ÖNCE EGZERSİZ”

Pandemi sürecinde sağlıklı ve zinde kalmak için hareketin hayatımızdaki önemine dikkat çeken Arsoy, günlük spor rutininden de bahsetti. Günlük spor rutini ile ilgili çevresinden sıkça sorular aldığını belirten Arsoy, “Her sabah en az 8000 adım olmak üzere 15.000 adım yürüyorum. Sonra eğer yorulmadıysam o gün çalıştırmak istediğim kas bölgesine göre 30 dakikalık sıkı bir antrenman yapıyorum. Bunları kahvaltıdan önce yapıyorum çünkü kahvaltıda bol protein alıp kas oluşumumu destekliyorum. Akşama doğru da yemekten önce her gün olmamak koşuluyla haftada 3-4 gün 45 dakikalık bir hit antrenman ‘cardio’ yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“‘SPOR SALONU ŞART’ BAHANESİNE SIĞINMAYIN”

Pandemi döneminde insanlara maskelerini takarak bol bol yürümeleri tavsiyesinde bulunan Arsoy, yürümenin kilo kontrolü ve kaybında büyük rol oynadığını aynı zamanda kolesterol ve kalp sağlığı için büyük önem taşıdığını söyledi. Evde hiçbir alete gerek duymadan da spor yapılabileceğini belirten Arsoy, “Pandemi döneminde evde kalmak zorunda olan kişilere kalp ritimlerini yükseltecek hit antremanlar ve cardiolar önerebilirim, inanılmaz derecede etkisini görecekler. Bahsettiğim egzersizler için hiçbir alet gerekmiyor tamamen kendi ağırlığınız ile evde kolayca yapabilirsiniz. Yani insanlar ‘spor salonu şart’ bahanesini akıllarından çıkarabilirler. Kas çalışmak isteyenler için ise bir tane spor minderi ve ufak ağırlıklar yeterli olacaktır, opsiyonel olarak lastik bant da olabilir” şeklinde konuştu.

“İNSAN VÜCUDUNDAKİ OLUMLU DEĞİŞİMLERİ GÖRDÜKÇE DAHA ÇOK SPOR YAPMAK İSTİYOR”

Koronavirüs tedbirlerinin elden bırakılmaması gerektiği söyleyen Arsoy, zorunlu olmadıkça toplu alanlara girilmemesi gerektiğini ve insanların bu dönemde mental sağlıklarını koruyabilmek için evde çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. Spora başlamayı çoğu insanın ertelediğini ancak ilk adımı attıktan sonra insan vücudundaki olumlu değişimleri farkettiklerini ve daha çok spor yapma isteği duyduklarını belirten Arsoy, “Bu sefer yaptıkları yetmiyor, hep daha fazlasını istiyorlar” dedi.

Sporun yanında beslenmenin de çok önemli olduğunun altını çizen Arsoy, şu önerilerde bulundu: “İnsanlar pandemi döneminde 10 -20 dakikalık meditasyonlarla, mental sağlıklarını ve iç dengelerini de koruyabilirler. Sporun yanında beslenme de çok önemli, hep söylüyorum çevreme de yüzde 40 spor, yüzde 60 beslenme. Akşam en geç saat 7’den, normalde 6’dan sonra yemek yememeye çalışsınlar. Rafine şekeri hayatlarından çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Çok zor olduğunu biliyorum ama inanın rafine şekerin vücudumuzdaki tahribatı çok büyük. Tamamen şekeri kullanmayın demiyorum tabi ki ihtiyacınızı doğal şekerden, meyveden ve doğal şekerli tatlılardan alabilirsiniz. Eğer çok zorlanıyorsanız, ben çevreme çok tavsiye etmiyorum ama yine de tatlandırıcı da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda beyaz undan uzak durmalarını da önerebilirim. Yulaf kepeği ve yulaf unu kullanabilirler, marketlerde satılan tam tahıllı tam buğday şeklinde yazan ekmekleri tercih edebilirler. Ama dikkat etsinler, hepsinde yüzde yüz tam buğday kullanılmıyor. Bunun için paketin üzerindeki bilgileri okusunlar. Son olarak vereceğim tavsiye ise nasıl olursak olalım kendimizi sevelim, ama vücudumuz ve kendimiz için de çaba gösterelim.”

Paylaş :
 
Etiketler :  vuslatarsoy, pandemi, egzersiz, meditasyon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA