5 Kasım 2025 Çarşamba



14:09   BAŞKAN SEÇER: "LÖSEMI TOPLUMSAL BIR SORUN"   13:01   BOZYAZı’DA SAHIPSIZ SOKAK HAYVANLARı TOPLANTıSı   12:56   MERSIN’DE TıRLAR ZINCIRLEME KAZA YAPTı: 2 YARALı   11:43   ANAMUR’DA MINIKLERDEN ’KıZıLAY HAFTASı’ ETKINLIĞI   11:00   MERSIN’DE TARIHI GEÇMIŞ GıDA ÜRÜNLERI ELE GEÇIRILDI   10:27   BOZYAZı’DA KıZıLAY HAFTASı COŞKUYLA KUTLANDı   10:23   TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR IÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI DÜZENLENDI   10:21   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ENSTRÜMAN KURSLARıNA YOĞUN ILGI   10:16   MERSIN’DE KADıNLARA ÜCRETSIZ BISIKLET SÜRÜŞ EĞITIMI   17:21   MERSIN’DE TÜKETICI DENETIMLERI: 978 FIRMADA 66 BIN ÜRÜN INCELENDI   15:23   ALMANYA BÜYÜKELÇISI SORG, MERSIN’DE VALI TOROS ILE GÖRÜŞTÜ   15:02   TARSUS’TA IKLIM PROJESINE MECLIS ONAYı   14:05   MERSIN SANAYI ODASı PLATFORMU’NDAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   13:10   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GÖRÜNTÜLER ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE BIR HAFTADA 128 NARKOTIK OLAY: 146 GÖZALTı   12:02   MERSIN’DE GENÇLER MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı TIYATRO ILE BILINÇLENIYOR   11:56   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN, GıDA SANAYINDE AR-GE VE INOVASYONLA BÜYÜME HEDEFINDE"   10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR  
 
 
 
 
Silifke yangını sonrası yaralar sarılıyor
   

Mersin’in Silifke ilçesinde 13 Ağustos’ta başlayan ve 3 gün boyunca havadan ve karadan yoğun müdahaleyle söndürülebilen büyük orman yangınının ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Yangından en çok etkilenen mahallelerden biri olan Kırtıl Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, bölgede saha incelemelerinde bulundu.

 

Tarih : 22 Ağustos 2025 Cuma 14:36

Necdet TAŞ

Mersin'in Silifke ilçesinde, üç gün süren ve 15 bin dönümden fazla ormanlık alanı küle çeviren yangın sonrasında bölgede yaraları sarma çalışmaları hız kazandı. 13 Ağustos'ta başlayan ve büyük bir felakete yol açan yangının izleri silinmeye çalışılırken, yangının çıkış nedeni ve sorumluları hakkında başlatılan hukuki süreç de devam ediyor. Yangın, Silifke'nin Çaltı (Çamlıca), Balandız ve Kırtıl Mahalleleri arasındaki Kırtıl Tepesi Gözetleme Kulesi yakınlarında başladı ve kısa sürede kontrol dışı bir şekilde yayıldı. Alevlere havadan ve karadan, 7 ilden gelen binden fazla personelle müdahale edildi. Bu büyük felaketin boyutu, sadece yanan ağaçlarla sınırlı kalmadı. Yangın nedeniyle 6 mahallede 984 hane boşaltıldı, bin 851 kişi tahliye edildi ve 53 ev kullanılamaz hale geldi. Bölge halkı, yangının yarattığı yıkımla yüzleşirken, kaybettikleri evleri, tarlaları ve geçim kaynakları nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyor.

BÖLGEDE YARALAR SARILIYOR

Yangın sonrası hasar tespit çalışmaları devam ederken, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yangından en çok etkilenen yerlerden biri olan Kırtıl Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Yanan alanları yerinde inceleyen Turgut, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Turgut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bölgemizde son çıkan yangından büyük ölçüde etkilenen Kırtıl Mahallemizde ekibimizle birlikte incelemelerde bulunduk. Yaralarımızı hep birlikte saracak, hep birlikte iyileşeceğiz. Geçmiş olsun Silifke." ifadelerini kullandı. Bu mesaj, acılarını paylaşan bölge halkına moral verirken, yetkililerin bölgedeki yeniden inşa ve iyileştirme çalışmalarına olan bağlılığını da gösterdi. Yetkililer, yangın sonrası ortaya çıkan tablo karşısında, bölgenin eski haline dönebilmesi için uzun soluklu bir çalışma gerekeceğini belirtiyor. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, yeniden ağaçlandırma ve bölgenin ekonomik yapısını güçlendirme projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

DOĞA İÇİN ZAMAN KAYBETMEDEN HAREKETE GEÇİLMELİ

Yaşanan büyük yangın sonrası yetkililer, vatandaşları özellikle yaz aylarında ateş yakmama, sigara izmariti atılmama ve ormanlık alanlarda yapılan her türlü faaliyette dikkatli olunması konusunda yeniden uyardı. Yangının insan eliyle çıkan bir ihmal sonucu meydana gelmesi, orman yangınlarına karşı toplumsal farkındalığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Silifke’de yaşanan bu büyük felaket, sadece bir yangın değil; aynı zamanda bir ekolojik, ekonomik ve insani kriz olarak kayıtlara geçti. Şimdi yapılması gereken; sadece zarar gören yerleşim alanlarını onarmak değil, aynı zamanda doğanın kendini toparlaması için bilimsel, sürdürülebilir ve toplumu içine alan bir planla hareket etmek.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA