8 Eylül 2025 Pazartesi



17:25   KIRACı DEHŞETI; EVI ATEŞE VERDI, MAHALLE AYAĞA KALKTı!   16:52   SILIFKE ‘1’ PUANLA BAŞLADı: 0-0   15:11   TISAN’DA BALıK ÇIFTLIĞI PATLADı, SAHILLER BALıK DOLDU   14:44   SARAN: “BAŞKANLıK MANTıK IŞI DEĞIL, AŞK IŞI”   14:22   EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı SORUNLARLA BAŞLADı   13:42   SÜPER KUPA ŞAMPIYONU AYVAGEDIĞI!   13:35   KıZKALESI’NDE PLAJ VOLEYBOLU COŞKUSU   13:27   SEÇER’DEN IKTIDARA ELEŞTIRI: “NEREDE KALDı DEMOKRASI?”   13:11   MERSIN’DE GAZZE ISYANı; “SOYKıRıMA SESSIZ KALMAYACAĞıZ!”   13:03   AKDENIZ’DE 25 MILYONLUK KUYUMCU SOYGUNU   12:58   İSRAIL’E TAM AMBARGO UYGULANSıN!   12:43   KıSKANÇLıK CINAYETININ ZANLıSı 24 GÜN SONRA TUTUKLANDı   12:39   ŞEHIT BABASıNıN YANıNDA DEFNEDILDI   12:33   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı:1 ÖLÜ, 3 YARALı   11:34   ÖZEL HAREKAT POLISI, SILAH KAZASı SONUCU ŞEHIT OLDU   10:57    CENNET HURMASı ÜRETICILERINE "AKDENIZ MEYVE SINEĞI" UYARıSı   10:49   MERSIN’DE 12 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDı   10:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KADıN GAZETECIYE SÜRGÜN   10:39   JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU   10:18   ADANA-MERSIN YOLUNDA YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDı!  
 
 
 
 
Toroslar’da ruhsat ve kaldırım işgaline sıkı denetim
   

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve kent estetiğini korumak amacıyla ilçe genelinde kaldırım ve yol işgali denetimlerini sıklaştırdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde işyeri ruhsatları da kontrol edildi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2025 Pazartesi 14:58

Haber Merkezi

Denetimler sırasında işletmeler tarafından kaldırımlara yerleştirilen masa, sandalye, tezgah, reklam panosu, ürün ve malzemelerin kaldırılması konusunda esnaflara uyarılarda bulunuldu. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine yapılan uygulamada 10 esnafa İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almadan ticari faaliyet yürüttüklerinden dolayı tutanak düzenlenerek Belediye Encümenine sevk edildi.  Kaldırımları işgal eden esnaflara da idari para cezası uygulandı.

“ESNAFIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, denetimlerin devam edeceğini belirterek vatandaşların yaşam alanlarını korumakta kararlı olduklarını vurguladı. Başkan Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımızın geçişini engelleyen hiçbir malzemenin kaldırım ve yol kenarlarında bulunmasına izin vermeyeceğiz. Kaldırımlar yayalarındır. Trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu alanlarda esnafımızın kaldırımlara yerleştirdiği ürün ve malzemeler, hem kent estetiğini bozuyor hem de vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit ediyor. Bu denetimler, özellikle engelli rampalarının ve kaldırımların işgal edilmesini önlemek için yapılıyor.” Başkan Yıldız, esnafın mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Bizim amacımız, tertemiz sokaklar ve güvenli kaldırımlar oluşturmak. Esnafımızın da bu konuda bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Onların desteği ile hem kentimizi daha düzenli hale getirecek hem de vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde kaldırımları kullanmasını sağlayacağız” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA