8 Eylül 2025 Pazartesi



16:59   MERSIN İDMANYURDU’NDA TRANSFERLER SÜRÜYOR   16:05   MERSIN VE ÇEVRESI IÇIN KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı!   15:56   BURSASPORLU OYUNCULAR GALIBIYETI TANTUNI YIYEREK KUTLADı   15:01   YENI MERSIN İDMANYURDU GENÇ YETENEKLERINI ARıYOR!   14:44   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN VIETNAM’DA STRATEJIK TEMASLAR   14:38   DAMLAR KıRMıZıYLA RENKLENDI!   14:38   KURAKLıK, 70 YıLLıK MEZARLARı YENIDEN ORTAYA ÇıKARDı   14:38   SAĞLıKÇıLAR ŞIDDETE MARUZ KALDı   14:26   MEZUN OLDUKLARı OKULA IDARECI OLARAK DÖNDÜLER   14:23   İLK DERS ‘YEŞIL VATAN’   13:22   MERSIN’DE MARKETLER DENETLENIYOR   13:17   EĞITIM PAHALı, GENÇLER UMUTSUZ, AILELER ÇARESIZ!   13:13   ÖZDEMIR, KÜRESEL IŞ DÜNYASı LIDERLERIYLE BIR ARAYA GELDI   12:38   AY TUTULMASı NEFES KESTI   12:13   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DIKKAT ÇEKICI DÜŞÜŞ!   11:50   MERSIN’DE OTIZMLI ÇOCUKLARA UMUT OLAN MERKEZ!   11:46   BELÇIKA ILE TICARET KÖPRÜLERI MERSIN’DEN GÜÇLENIYOR   11:39   ANAMUR’DA KLIMA KOMPRESÖRÜ PATLADı: CAN KAYBı YOK   11:30   SILIFKE GALIBIYETI KAÇıRDı!   11:26   ‘PRO BEACH TOUR MERSIN ETABı’ TAMAMLANDı  
 
 
 
 
Kamu çalışanları 18 Ağustos’ta iş bırakıyor
   

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, hükümetin ikinci zam teklifinin de talepleri karşılamaması durumunda 18 Ağustos’ta iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2025 Cuma 15:06

Adem GÜNEŞ

KESK Mersin Şubeler Platformu, toplu sözleşme sürecinde hükümetin ikinci teklifine saatler kala Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu. Toplu sözleşme masasında yıllardır tekrarlanan bir oyalama taktiği ile karşı karşıya olduklarını iddia eden Sümbül, “Bugün ikinci teklifi bekliyoruz. Önceki teklif, kamu emekçilerine reva görülen sefaletin resmi belgesidir. Bu masa, yıllardır kamu emekçilerini oyalayan bir sahneye dönüşmüş durumda. 13 yıldır aynı oyuna tanık oluyoruz ve bu defa bu senaryonun figüranı olmayacağız. Hükümet, milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin taleplerini dikkate almak zorundadır. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Mutfaktaki yangının ve kiralardaki fahiş artışı kamu çalışanlarının yaşamını sürdürülemez hale getirdi. Bizler TÜİK’in masa başında ürettiği sahte rakamlarla değil, halkın yaşadığı gerçek enflasyon üzerinden belirlenen maaşlar istiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret, yalnızca cebimize girecek para değil, emeğimizin onurudur. Bu talep sadece kamu emekçilerinin değil, emeklilerin, işçilerin ve tüm halkın ortak talebidir. 18 Ağustos’ta üretimden gelen gücümüzü kullanarak bu sefalet dayatmasına karşı sesimizi yükselteceğiz. Gelin, sendikalı-sendikasız tüm kamu emekçileri, emekliler, işçiler ve yurttaşlar olarak alanlarda buluşalım. Bu sadece maaş pazarlığı değil, insanca yaşam mücadelesidir. Sefalete teslim olmayacağız!” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA