EKİLİ ALANLAR VE YOLLAR ZARAR GÖRDÜ


Tarih : 6 Haziran 2023 Salı 14:07

Mersin’in Mut ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle oluşan sel suları tarım arazileriyle yollara zarar verdi.

Meteorolojinin uyardığı sağanak yağış Mersin Mut'ta etkili oldu. Sağanak yağış öncesinde dolunun etkili olduğu ilçede Dere, Narlı, Pamuklu, Geçimli, Göksu, Alaçam, Özlü, Yukarı köselerli ve Örenpınar Mahallerinde bahçe ve yollar zarar gördü. Çamfıstığı, kayısı başta olmak üzere çeşitli meyve sebzeler yerlere döküldü.Özellikle Göksu ırmağı boyunda bulunan çiftçilerin bahçe sulamada kullandıkları motorlu pompa ve su boruları da sel sularına kapılarak zarar gördü.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin meydana gelen zararlarla ilgili çalışma yaptığı ifade edildi.



Etiketler : mersin, mut, sağanakyağış, dolu, dere, narlı, pamuklu, geçimli, göksu, alaçam, özlü, yukarı, örenpınarmahallesi, ilçetarımveormanmüdürlüğü




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ
KÜNYE
İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA