ZAMANA KARŞI YARIŞ: YARALILAR HAVADAN VE KARADAN HASTANELERE SEVK EDİLİYOR


Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 10:13

 Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaralananlardan bazıları Mersin’e getirilmeye devam ediyor

212 saat sonra kurtarılan 77 yaşındaki Fatma Güngör, ambulans helikopterle Mersin Şehir Hastanesine getirildi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaralananlar bazı vatandaşlar Mersin'e getiriliyor. Adıyaman'da 212 saat sonra sağ çıkarılan 77 yaşındaki Fatma Güngör, ambulans helikopter ile Mersin Şehir Hastanesine getirildi. Zamanla yarışan ekipler hızlı bir şekilde Güngör'ü helikopterden alırken, yaşlı kadın tedavi altına alındı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat'taki depremlerde birçok vatandaş enkaz altında kalırken, çok sayıda vatandaş hayatı kaybetti ve yaralandı. İlk günden itibaren yaralı olarak enkazdan çıkarılan yaralılar çevre illerdeki hastanelere nakledilirken, Mersin'de bu yükün bir bölümünü sırtlanmış durumda. Hem karadan hem de havadan çok sayıda yaralı Mersin Şehir Hastanesine getirilirken, ekipler adeta zamana karşı yarışıyor.

Adıyaman'da arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, bugün 212. saatte 77 yaşındaki Fatma Güngör'ü sağ olarak enkazdan çıkardı. Durumu ağır olan Güngör, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri ile ivedi bir şekilde Mersin Şehir Hastanesine getirildi. Burada hızlı bir şekilde helikopterden alınan Güngör, tedavi altına alındı. Güngör'ün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.



Etiketler : deprem, depremzede, fatmagüngör, mersinşehirhastanesi




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ
KÜNYE
İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA