19. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR


Tarih : 24 Ağustos 2021 Salı 12:49

Geçen yıl korona virüs salgını nedeniyle iptal edilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 8 etkinlikle dev sanatçıları Mersin’de buluşturacak. 11 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında 19’uncusu gerçekleştirilecek festivalde, Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç’ten Ezginin Günlüğü’ne, Hüsnü Şenlendirici’den Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ve Mersin’in yetiştirdiği opera sanatçısı Bülent Bezdüz’e kadar birçok sanatçı, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Mersin’in sesini uluslararası alanda duyuran Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), bir yıl aranın ardından perdelerini yeniden açıyor. Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye’den dünyaca ünlü solist ve müzik topluluklarını Mersinli sanatseverlerle buluşturacak olan festival, bu yıl pandemi nedeniyle sınırlı etkinliklerle 22 gün boyunca müzik dolu günler yaşatacak.

7 ETKİNLİK ÜCRETSİZ OLACAK

Bu yılki festivalin önemli bir değişikliği de pandemiden bunalan insanları biraz rahatlatmak adına 8 etkinlikten 7’sinin halka açık ve ücretsiz düzenlenecek olması. Ayrıca, etkinliklerin biri dışında tamamı açık alanlarda gerçekleştirilecek. Festival bu yıl, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Mersin Millet Bahçesi sahil etabı, Tarsus Baca Meydanı, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Çamlıbel Aşıklar Parkı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Macit Özcan Spor Tesislerinde pandemi tedbirleri çerçevesinde düzenlenecek.



Etiketler : mersin, uluslararası, müzik, festival, coronavirüs, pandemi, yasaklar




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ
KÜNYE
İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA