9 Ocak 2026 Cuma



15:38   MERSIN’DE ÇEVRE DENETIMLERINDE 132 IŞLETMEYE 60 MILYON TL CEZA   15:37   BOZYAZı’DA ANAOKULU MÜDÜRLERIYLE DÖNEM DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı YAPıLDı   13:32   VALI TOROS: "MERSIN, POTANSIYELI VE GÜCÜYLE ÇOK KıYMETLI BIR ŞEHIR"   11:37   DEAŞ’ıN FINANS AĞıNA MİT DESTEKLI OPERASYON: 17 GÖZALTı, 9 TUTUKLAMA   11:36   MERSIN 2025’TE GÜÇLÜ VE GÜVENLI BIR ULAŞıM ALTYAPıSıNA KAVUŞTU   11:34   ERDEMLI’DE KAMYONET ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 YARALı   10:11   SıNıF ÖĞRETMENLERINE TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI ANLATıLDı   10:09   MERSIN’DE ORGANIK TARıM DESTEĞIYLE ÜRETIM DOĞALLAŞıYOR   10:06   MERSIN’DE DRONLA GÜBRELEME VE ILAÇLAMA ÇIFTÇININ ZAYIATıNı SıFıRA INDIRDI, ZAMANDAN TASARRUF SAĞLADı   13:36   SILIFKE’DE LISE MÜDÜRLERI TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   12:38   AKDENIZ’DE ÇEVRE TEMIZLIĞI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   12:34   JANDARMADAN LISE ÖĞRENCILERINE SIBER FARKıNDALıK EĞITIMI   10:52   MERSIN’DE ÇEVRE IÇIN 7/24 KESINTISIZ ÇALıŞMA   10:29   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ÜCRETSIZ EĞITIM DESTEĞI   13:40   PROF. DR. HALIL KUMBUR: "SU KAYNAKLARı IYI YÖNETILMEZSE TÜRKIYE SU FAKIRI OLACAK"   13:06   MERSIN’DE GÖKSU NEHRI’NDE YAKALANAN DEV YAYıN BALıĞı GÜÇLÜKLE KıYıYA ALıNDı   12:48   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "TÜRK GIRIŞIMCISI VERGI VERME SORUMLULUĞUNA SAHIPTIR"   12:08   MOTOSIKLET KAMYONUN ALTıNA GIRDI, SAVRULAN SÜRÜCÜ AĞıR YARALANDı   11:23   AKDENIZ’DE KALDıRıM VE YOL IŞGALINE GEÇIT YOK   10:16   MERSIN ITFAIYESI 11 BIN 396 VAKAYA MÜDAHALE ETTI  
 
 
 
 
Öğrencilere Rehberlik Desteği
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde, dezavantajlı ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sunuluyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ndeki rehberlik öğretmenleri, LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav hakkında detaylı bilgilendirme yapmak amacıyla sunumlar düzenliyor. Bu kapsamda, Yenice Kurs Merkezi rehberlik öğretmenleri, Tarsus Kargılı Mahallesi’ndeki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu’nda 7. ve 8. sınıf öğrencilerine, LGS öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler ile verimli çalışma teknikleri gibi konularda bilgilendirme yaptı.

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 15:13

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde, kentin özellikle dezavantajlı bölgelerinde yer alan ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlanıyor. Bu kapsamda Tarsus Kargılı Mahallesi’ndeki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu’nda Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilere de sınav hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

REHBERLİK DESTEĞİ YIL BOYU SÜRECEK

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Yenice Şubesi rehberlik birimi öğretmenlerinin yaptığı okul ziyaretinde, öğrencilere öncelikle LGS hakkında bilgi verildi. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı programda; LGS öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, hangi tür liselerin sınavlı alım yaptığı, soru dağılımı, süre, puanlama sistemi, sürenin verimli kullanımı, sınav kuralları, tercih ve yerleştirme işlemleri ele alındı. Öğrencilere verimli çalışma teknikleri, günlük konu tekrarı ve düzenli soru çözümü, kodlayarak çalışmanın önemi anlatılırken, yeni nesil sorular hakkında örnekler verildi. Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin rehberlik birimi öğretmenleri, yıl boyu rehberlik hizmeti olmayan okullara destek sunmaya devam edecek.

İLKER: “ÖĞRENCİLERE LGS’Yİ TANITARAK, ÇALIŞMA TEKNİKLERİNDEN BAHSEDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, sunumlara düzenli olarak devam edeceklerini belirterek, “Öğrencilere LGS tanıtımını yaparak, verimli çalışma tekniklerinden bahsettik. Rehberlik hizmeti olmayan okullarla her ay düzenli olarak iletişim halinde olup, sunumlarımıza devam edeceğiz. Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz” dedi. LGS sürecinde bu desteklerin süreceğini kaydeden İlker, “Onlar da dezavantajlı bölgelere böyle bir hizmeti getirdiği için Vahap Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler. Kent genelinde rehber öğretmeni olmayan dezavantajlı bölgelere bu hizmeti vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ İLE SINAVA HAZIRLANIYOR

LGS sınavına hazırlanan öğrencilerden Hira Balpetek, “Spor Lisesi’ne gitmek istiyorum. Verimli çalışma teknikleri işime yaradı. LGS ile ilgili birçok bilgi edindim. Ders tekrarlarının nasıl işe yaradığını öğrendim. Okulumuza düzenli olarak gelip rehberlik hizmeti verecekler” diye konuştu. Okullarında rehberlik birimlerinin olmadığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda destek verdiğini kaydeden Muhammed Musa Ekmekçi, “Sınavlardan önce çok fazla stres yaşıyorum. Üzerimdeki baskı yüzünden zorlanıyordum, ama şimdi anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum. Verimli çalışma hakkında konu tekrarı, günlük soru çözümü, zorlandığımız derslere yönelmemiz gerektiğini anlattılar” dedi. LGS sonrası Fen Lisesi’ne girmek istediğini ve bu yönde hazırlandığını söyleyen öğrencilerden İbrahim Ebrişim, “Allah izin verirse doktor olmak istiyorum. Bunun için dedikleri gibi zaten çalışıyordum. Biraz daha verimli çalışacağım. Burada anlatılanlar işime yarayacak. Daha çok ders çalışasım geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden hocalarımız düzenli olarak geliyor” ifadelerine yer verdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, lgs, mustafa asım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA