13 Nisan 2026 Pazartesi



14:49   ADıYAMAN’DA MEHMET SADıK GÜRSOY KÜTÜPHANESI AÇıLDı   14:36   TOROSLAR’DA KİTAP VE SOHBETİN BULUŞTUĞU YENİ ADRES: OKUMA SALONLARI   14:30   MERSİN, MIP’E RAĞMEN İLK ÇEYREKTE YÜKTE GÜCÜNÜ KORUDU, KONTEYNERDE BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRDI   14:26   CHP PM ÜYESİ OZAN VARAL EMEKLİLERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   10:34   TOROSLAR’IN KADIN HENTBOL TAKIMI FİNAL-FOUR’DA   10:25   KADIN DOSTU KENTLER İÇİN 25 BELEDİYE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR   10:21   ZİRVENİN SAHİBİ DEĞİŞMEDİ: AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN DEPLASMANDA NET GALİBİYET   16:15   AKıNTıYA KAPıLAN GENCI ARAMA ÇALıŞMALARı 8. GÜNÜNDE SÜRÜYOR   16:15   AKıNTıYA KAPıLAN GENCI ARAMA ÇALıŞMALARı 8. GÜNÜNDE SÜRÜYOR   16:13   KLIMA PATLADı, EVDE YANGıN ÇıKTı   16:11   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN BIR DÜNYA DEĞERIDIR"   16:08   MERSIN’DE GENÇLER UMRE ÖDÜLLÜ BILGI YARıŞMASıNDA BULUŞTU   13:46   TARSUS’TA ÖĞRETMENLER MAHALLESI’NE YENI TAZIYE EVI KAZANDıRıLDı   13:44   MERSIN’DE 120 SPORCU 126 KILOMETRELIK ETAPTA YARıŞTı   13:43   MOTOSIKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDı   13:10   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN USTA OZAN ÂŞIK VEYSEL’E VEFA GECESİ   12:08   AKDENİZ’DE CAN GÜVENLİĞİ İÇİN RİSK OLUŞTURAN ESKİ YAPILAR YIKILIYOR   11:12   ÇADıRA DRON DESTEKLI OPERASYON: 9 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN ŞAHıS YAKALANDı   11:10   BAŞKAN SEÇER: "ÇBK MERSIN’IN BAŞARıSı KENTIMIZ IÇIN BÜYÜK BIR ZENGINLIK"   11:07   CENNET OBRUĞU’NDAN 13 YıL SONRA SU ÇıKTı  
 
 
 
 
Acılı Aileler ‘Adalet’ İstiyor
   

Mersin’de okul çıkışı bir öğrencinin ölümüne, bir öğrencinin ise ağır yaralanmasına sebep olan sürücünün yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan müşteki avukatı Hibe Gökalp, sanığın ’bilinçli taksirle’ yargılanması gerektiğini vurguladı. Gökalp, kazanın meydana geldiği bölgenin 120 metre öncesinde uyarı levhalarının bulunduğunu, bu bölgede 6 okul olduğunu ve kazanın okul çıkış saatinde gerçekleştiğini belirtti. Görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, sürücünün hızının 120-130 km/h arasında olduğunu iddia eden Gökalp, ayrıca belediye otobüsünün öğrencilere yol vermek için durduğunu ancak sanığın hızla devam ettiğini söyledi. "Herkes buradan çıkacak sonucu bekliyor, herkes adalet bekliyor. Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 14:47

Mersin'de okul çıkış bir öğrencinin ölümüne, bir öğrencinin de ağır yaralanmasına neden olan sürücünün yargılanmasına başlandı. Edinilen bilgiye göre, Yenişehir ilçesinde geçen yıl 23 Mayıs'ta meydana gelen olayda, ortaokul öğrencileri Elif Su Ekinci (11) ve Elif Yüksel'e (11) okuldan çıkıp evlerine gittikleri sırada yolun karşısına geçerken, Coşkun T.'nin (25) kullandığı 33 ACY 335 plakalı kamyonet çarptı. 34. Cadde'de bulunan Yenişehir Proje İmam Hatip Lisesi önündeki kazada Elif Su Ekinci olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Elif Yüksel de ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Coşkun T. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Önce Mersin Şehir Hastanesi sevk edilen Yüksel'in tedavisi ise ailenin talebi üzerine Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde sürüyor.

“50 KM HIZLA GİDİYORDUM, UYARI LEVHASINI GÖRMEDİM”

Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Coşkun T.'nin 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan yargılanması talep edildi. İddianamede, sürücünün kazanın oluşumunda asli kusurlu olduğu belirtildi. Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ardından davanın ilk duruşması bugün görüldü. Tutuklu sanık Coşkun T., taraf avukatları ve müşteki yakınları salonda hazır bulundu. Duruşmada söz verilen sanık Coşkun T., Bozön köyünde kepçe operatörü olarak çalıştığını belirterek, olay günü şirket aracı ile sol şeritte seyir halinde olduğunu ifade etti. Kaza yerine yaklaştığında sağ tarafta duran belediye otobüsünün hizasına geldiği sırada sonradan öğrenci olduğunu öğrendiği 2 kişinin bir anda koşarak önüne çıktığını savunan Coşkun T., çocukları görür görmez frene bastığını ifade etti. Hızının da 50 km/h civarında olduğunu iddia eden Coşkun T., belediye otobüsü nedeniyle herhangi bir uyarı tabelası görmediğini ve kazanın bir anda meydana geldiğini söyledi. Kaza sonrası yaralıların yanına gelerek çevredeki vatandaşlardan ambulans çağırmalarını istediğini belirten Coşkun T., kazada kusurunun olmadığını düşündüğünü dile getirerek, tahliyesini talep etti.

“SANIĞIN EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Yaklaşık 9 aydır tedavisi süren Elif Yüksel'in babası Behçet Yüksel de mahkeme başkanın sorusu üzerine, kızının tedavisinin Ankara'da sürdüğünü, beyin ve vücudunda birçok fonksiyonun çalışmadığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Kızının tedavi sürecini anlatarak, en son cuma günü bir operasyon daha geçirdiğini ifade eden Yüksel, sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istedi. Duruşmada söz alan müşteki avukatı Hibe Gökalp ise 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' hususuna itiraz ettiklerini ifade ederek, sanığın 'bilinçli taksirle' yargılanması gerektiğini söyledi. Olayın meydana geldiği yerin 120 metre öncesinde uyarı levhaları olduğunu, o bölgede 6 okul bulunduğunu ve kazanın okul çıkış saatinde yaşandığını belirten Gökalp, görgü tanıklarının ifadelerine göre sürücünün 120-130 km/h hızla geçtiğini kaydetti. Kazaya ilişkin görüntülerin yer aldığını ifade eden Gökalp, görüntüleri mahkeme başkanına izlemesi için sundu. Gökalp, "Yaya geçidinde belediye otobüsü öğrencilere yol vermek için durmuş ama sanık eylemine devam etmiş. Herkes buradan çıkacak sonucu bekliyor. Herkes adalet bekliyor. Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Sanık avukatı Utku Uzun da müvekkilinin yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, tahliyesini istedi. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti dosyadaki eksik hususların giderilmesi, tedavisi süren Elif Yüksel'in tedavi süreçlerine ilişkin hastanelerden rapor istenmesi için duruşmayı erteledi. Sanık Coşkun T.'nin de tutukluk halinin devamına karar verildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, okul, elif su ekinci, elif yüksel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA