1 Ocak 2026 Perşembe



15:41   HALK KART UYGULAMASINDAN 7 BİN 336 KİŞİ YARARLANDI   14:57   MERSIN’DE YıLBAŞı TEDBIRLERI ÜST SEVIYEDE: 12 BIN 216 GÜVENLIK PERSONELI GÖREVDE   14:19   SERTAVUL GEÇIDI’NDE ULAŞıM KONTROLLÜ SAĞLANıYOR   13:58   SILIFKE’NIN KıRSALıNDA KARLA MÜCADELE   13:56   MERSIN ŞEHIR HASTANESINDE 9 YıLDA 21 MILYONUN ÜZERINDE MUAYENE   13:16   UYUŞTURUCUYU EMDIRILEN KÂĞıTLARDA SATAN ŞÜPHELI YAKALANıP TUTUKLANDı   12:46   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KARLA KAPANAN YOLLARA HIZLI MÜDAHALE   12:32   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’IN 30 YıLLıK IMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK"   12:17   YAZ ŞEHRI MERSIN’DE KAR BIRÇOK MAHALLEYI BEYAZA BÜRÜDÜ   11:48   ŞEHIDIN ADı SEDIR ORMANıNDA YAŞATıLıYOR   10:33   BOZYAZı’DA SAĞLıK ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   10:15   LED ıŞıKLARLA SÜSLENEN TOROS DIKKAT ÇEKTI   17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı   10:34   GÖKSU SIYAH AKMAYA BAŞLADı, AKıLLARA 3 YıL ÖNCEKI HADISE GELDI   10:12   MERSIN’DE SARP KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARıLDı   10:04   MERSIN’DE 2025’TE 15 BIN CENAZE HIZMETI VERILDI, MEZAR YERI ÜCRETI KALDıRıLDı   09:59   ÇIZIMLERINI GÖREN RESSAM SANıYOR: NAKLIYATÇıNıN RESIMLERI RESSAMLARıN ÇIZIMLERINI ARATMıYOR  
 
 
 
 
Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi ilk eğitim faaliyetini gerçekleştirdi
   

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezinde, iklim krizinden etkilenen tarım ve gıda sektörü temsilcilerine yönelik Tarım ve Gıda Sektörleri Odaklı Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına Uyum Eğitimi düzenlendi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2024 Salı 12:26

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı öncülüğünde kurulan Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mersin’deki ve bölgedeki sektörler için yeşil ekonomiye dair önemli bir odak olmayı hedefleyen merkez; iklim krizinden etkilenen tarım ve gıda sektörlerinin temsilcilerini bir araya getirerek eğitim düzenledi. Eğitimi, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil verdi.

Yeşil Dönüşüm Merkezi için tüm iç ve dış paydaşlar bir arada

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, Yeşil Dönüşüm Merkezini, Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğiyle ilgili yürüttüğü çalışmalarda bir çatı olarak kurduklarını, iklim değişikliği ile çevre konusunda çalışmaların yürütüldüğü bir merkez olduğunu söyledi. Merkezin kuruluş çalışmalarına kısa süre önce başladıklarını belirten Zorlu, bugüne kadar bir iç paydaş, bir de dış paydaş toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zorlu, "İç Paydaş Toplantısına belediyemizin ilgili dairelerinin temsilcileri katıldı. Bundan sonraki çalışmalar yürütülürken ‘iklim dostu’ bir bakış açısıyla projelerin üretilmesi ve bu çalışmaların bu şekilde yürütülmesini amaçlayan bir çalışma gerçekleştirdik, bir bilinçlendirme faaliyeti yaptık” dedi.

Gerçekleştirdikleri Dış Paydaş Toplantısında da kentteki ana aktörlerle bir araya geldiklerini dile getiren Zorlu, “Ticaret sanayi odaları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir grupla toplantı gerçekleştirdik. Biz Yeşil Dönüşüm Merkezi’ni kurarken amacımızın ne olduğunu, ne yapmak istediğimizi onlara anlattık ve işbirliği içerisinde bu merkezin faaliyetlerini birlikte yürütmeyi ve çalışmaları birlikte şekillendirmeyi hedeflediğimizi ifade ettik” diye konuştu.

"RESLOG Projesi de bize destek oldu"

Kentteki aktörlerden en önemlilerinden birinin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) olduğunu vurgulayan Zorlu, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, özellikle üretim sektörlerinin yeşil dönüşüm konusunda düzenlenmesi, onlara bilinçlendirme faaliyetinin verilmesi için birlikte çalıştığımız bir faktör. Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin kurulum aşamasında Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte birçok çalışmaya imza atmış olduğumuz Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi de (RESLOG) bize destek oldu. RESLOG ekibi, Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin kuruluş aşamasında İsveç’ten bir uzman getirerek, yurtdışı örneklerinin nasıl olduğuna dair bir bilgilendirme gerçekleştirdi” dedi.

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezinin ilk eğitim faaliyetini MTSO'da gerçekleştirdiklerini belirten Zorlu, “Burada da iklim değişikliklerinden ve dünyanın artan ortalama sıcaklığından en fazla etkilenen kırılgan bir grup olan tarım ve gıda sektörü temsilcilerine yeşil dönüşüm konusu, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenlemesi, Emisyon Takas Sistemi gibi konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimi gerçekleştirdik. Bu tür faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz"

Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG-Türkiye) Ulusal Proje Koordinatörü Çiğdem Ayşenur Atasoy da yerel yönetimleri desteklemek adına bir dizi projeyi 2018 yılında hayat geçirdiklerini söyledi. Özellikle Suriyeli göçü alan şehirlerin planlama ve kentsel dirençlilik alanlarında kapasite desteği sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Atasoy, 2019 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çalıştıklarını kaydetti. Atasoy, “Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz. Bugün de İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ile yerel ekonomik kalkınma çalışıyoruz" dedi.

Gıda ve tarım sektörünün temsilcileri bir araya geldiklerini belirten Atasoy, Mersin’de çalışan firmaların yeşil mutabakat süreçlerine hazırlıklı olabilmeleri için eğitim verdiklerini kaydetti.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, YeşilDönüşümMerkezi, BurcuYavuz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA