28 Şubat 2026 Cumartesi



16:48   TARSUS’TA ÇOCUKLARDAN ANLAMLı TIYATRO GÖSTERISI   12:43   MERSIN’DE BACA YANGıNı KORKUTTU   12:42   SILIFKE’DE CUMHURIYET SAVCıLARı ÖĞRENCILERLE IFTARDA BULUŞTU   12:40   SILIFKE VERGI DAIRESINDEN EĞITIME TAM DESTEK   12:39   MERSIN- FILYOS HATTı IÇIN ZONGULDAK ILE IŞ BIRLIĞI   11:28   SERTAVUL GEÇIDINDE ULAŞıM KONTROLLÜ SAĞLANıYOR   11:26   MERSIN’DE ŞEHIR TIYATROSU GENÇLERI ‘BILGE HEKIM LOKMAN’ ILE BULUŞTURDU   11:24    MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN ÇÖLYAK HASTALARıNA RAMAZAN DESTEĞI   14:33   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "BU GÖMLEK BIZE DAR GELIYOR"   14:21   BOZYAZı’DA ÇEDES KAPSAMıNDA ’MERHAMET PROGRAMı’ DÜZENLENDI   13:27   TARSUS BELEDIYESINDEN SEL RISKINE KARŞı KALıCı ALTYAPı HAMLESI   12:36   MERSIN’DE TıRLAR ÇARPıŞTı: 2 YARALı   11:00   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ÜCRETSIZ KURS VE 76 DENEME DESTEĞI   10:58   MERSIN’DE ATıL ARAZILER NERGISLE DEĞERLENDI, ÜRETIM 10 KAT ARTTı   13:13   ERDEMLI’DE FECI MOTOSIKLET KAZASı: GENÇ SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   11:06   MERSIN’DE EVDE SAĞLıK HIZMETIYLE HAYATLAR KOLAYLAŞıYOR   11:05   MINIK AYAZ’ıN SÜPÜRGE KAMYONU HAYALI GERÇEK OLDU   13:40   MERSIN’DE ORMAN SUÇLARıNA EŞ ZAMANLı DENETIM   13:37   RAMAZAN’DA MINIK ÖĞRENCILERDEN ANLAMLı DESTEK   13:33   TARSUS’TA ÇOCUKLARDAN SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI  
 
 
 
 
Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi ilk eğitim faaliyetini gerçekleştirdi
   

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezinde, iklim krizinden etkilenen tarım ve gıda sektörü temsilcilerine yönelik Tarım ve Gıda Sektörleri Odaklı Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına Uyum Eğitimi düzenlendi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2024 Salı 12:26

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı öncülüğünde kurulan Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mersin’deki ve bölgedeki sektörler için yeşil ekonomiye dair önemli bir odak olmayı hedefleyen merkez; iklim krizinden etkilenen tarım ve gıda sektörlerinin temsilcilerini bir araya getirerek eğitim düzenledi. Eğitimi, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil verdi.

Yeşil Dönüşüm Merkezi için tüm iç ve dış paydaşlar bir arada

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, Yeşil Dönüşüm Merkezini, Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğiyle ilgili yürüttüğü çalışmalarda bir çatı olarak kurduklarını, iklim değişikliği ile çevre konusunda çalışmaların yürütüldüğü bir merkez olduğunu söyledi. Merkezin kuruluş çalışmalarına kısa süre önce başladıklarını belirten Zorlu, bugüne kadar bir iç paydaş, bir de dış paydaş toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zorlu, "İç Paydaş Toplantısına belediyemizin ilgili dairelerinin temsilcileri katıldı. Bundan sonraki çalışmalar yürütülürken ‘iklim dostu’ bir bakış açısıyla projelerin üretilmesi ve bu çalışmaların bu şekilde yürütülmesini amaçlayan bir çalışma gerçekleştirdik, bir bilinçlendirme faaliyeti yaptık” dedi.

Gerçekleştirdikleri Dış Paydaş Toplantısında da kentteki ana aktörlerle bir araya geldiklerini dile getiren Zorlu, “Ticaret sanayi odaları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir grupla toplantı gerçekleştirdik. Biz Yeşil Dönüşüm Merkezi’ni kurarken amacımızın ne olduğunu, ne yapmak istediğimizi onlara anlattık ve işbirliği içerisinde bu merkezin faaliyetlerini birlikte yürütmeyi ve çalışmaları birlikte şekillendirmeyi hedeflediğimizi ifade ettik” diye konuştu.

"RESLOG Projesi de bize destek oldu"

Kentteki aktörlerden en önemlilerinden birinin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) olduğunu vurgulayan Zorlu, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, özellikle üretim sektörlerinin yeşil dönüşüm konusunda düzenlenmesi, onlara bilinçlendirme faaliyetinin verilmesi için birlikte çalıştığımız bir faktör. Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin kurulum aşamasında Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte birçok çalışmaya imza atmış olduğumuz Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi de (RESLOG) bize destek oldu. RESLOG ekibi, Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin kuruluş aşamasında İsveç’ten bir uzman getirerek, yurtdışı örneklerinin nasıl olduğuna dair bir bilgilendirme gerçekleştirdi” dedi.

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezinin ilk eğitim faaliyetini MTSO'da gerçekleştirdiklerini belirten Zorlu, “Burada da iklim değişikliklerinden ve dünyanın artan ortalama sıcaklığından en fazla etkilenen kırılgan bir grup olan tarım ve gıda sektörü temsilcilerine yeşil dönüşüm konusu, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenlemesi, Emisyon Takas Sistemi gibi konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimi gerçekleştirdik. Bu tür faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz"

Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG-Türkiye) Ulusal Proje Koordinatörü Çiğdem Ayşenur Atasoy da yerel yönetimleri desteklemek adına bir dizi projeyi 2018 yılında hayat geçirdiklerini söyledi. Özellikle Suriyeli göçü alan şehirlerin planlama ve kentsel dirençlilik alanlarında kapasite desteği sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Atasoy, 2019 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çalıştıklarını kaydetti. Atasoy, “Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz. Bugün de İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ile yerel ekonomik kalkınma çalışıyoruz" dedi.

Gıda ve tarım sektörünün temsilcileri bir araya geldiklerini belirten Atasoy, Mersin’de çalışan firmaların yeşil mutabakat süreçlerine hazırlıklı olabilmeleri için eğitim verdiklerini kaydetti.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, YeşilDönüşümMerkezi, BurcuYavuz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA