22 Ekim 2024 Salı



00:09   EĞITIM SEN’DEN ‘GIYIM KODU’ PROTESTOSU!   00:06   İŞÇİ KARDEŞ, PATRON KALLEŞ   00:03   BAŞKAN TUNCER’E ÇİRKİN İFTİRA!   01:52   DMD HASTASI DENİZ ALİ İÇİN YARDIM GECESİ DÜZENLENDİ   15:13   SİYASET VE İŞ DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU   15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!  
 
 
 
 
“Haberden tasarruf olmaz”
   

 

Tarih : 12 Haziran 2024 Çarşamba 10:13

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kamuda tasarruf tedbirleri adı altında yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin azaltılmasını meclis gündemine taşıdı. Gülcan Kış, “Yerel basını yok etme, susturma hamlesi taşıyan bu anlayışı kabul etmiyoruz. Gazeteden, haberden tasarruf olmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Anadolu basınının yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti. Kış, kamuda tasarruf genelgesi gerekçe gösterilerek yerel basının reklam ve ilan gelirlerinin iyice azaltılmasına tepki gösterdi.

Gülcan Kış, “Pandemiden bu yana ekonomik krizdeki yerel basınımıza, Tasarruf Genelgesi ile ağır bir darbe vurulmuştur.  Tasarruf paketinde ki kısıtlamalar, yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştıracak, hatta birçoğunun kapısına kilit vurmasına neden olacaktır. Bilindiği gibi yerel basının tek geliri, abone satışları, reklamlar ve resmi ilanlardır. Seçim bölgem Mersin başta olmak üzere, zor şartlarda kentine hizmet eden, şehirlerimizin hafızası, sesi olan yerel basınımızın yok olmasına, basın emekçilerinin işsiz kalmasına seyirci olmayacağız. Yerel basını yok etme, susturma hamlesi taşıyan bu anlayışı kabul etmiyoruz.  Demokrasiye, halkın haber alma özgürlüğüne karşı olan, yerel basını susturma, yok etme anlayışı taşıyan bu yanlış karardan derhal vazgeçilmelidir. Çünkü gazeteden, haberden tasarruf olmaz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA