9 Mart 2026 Pazartesi



15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE    11:35   MERSİN BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN RUHUNU SICAK YEMEKLERLE YURTTAŞLARA TAŞIYOR   10:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MERCEK KURSLARINDA KADINLAR ÜRETTİKÇE KAZANIYOR   10:38   MÜFTÜ DERESİ YAŞAM VADİSİ 1. ETABI HAZİRAN’DA BAŞLIYOR   10:28   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ÇAMLIYAYLA’DA İFTAR SOFRASINDA YURTTAŞLARLA BULUŞTU   10:19   CHP’LI GÜLCAN KıŞ MTSO’YU ZIYARET ETTI: “MERSIN TÜRKIYE EKONOMISI IÇIN STRATEJIK BIR MERKEZ”   10:13   TOROSLAR’IN MELEKLERİ 8 MART’TA PARKEYE İNDİ SAHADA BÜYÜK GALİBİYET, ANLAMLI KUTLAMA   10:08   YENIŞEHIR’DE SANAT VE KAHKAHA DOLU 8 MART!   09:59   AKDENIZ’DE RAMAZAN BEREKETI: BEKIRDE MAHALLESI’NDE GÖNÜLLERI BULUŞTURAN İFTAR PROGRAMı   09:48   DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ   12:05   CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ: “KADINLARIN EŞİTLİĞİ CUMHURİYET’İN EN BÜYÜK DEVRİMLERİNDEN BİRİDİR”   10:39   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI   10:36   BÜYÜKŞEHİR’LE KADINLAR, DOĞADA SAĞLIK VE SANAT DOLU BİR BULUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ   10:30   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE KADINLARIN SESİ EZGİLER VE DANSLARLA YÜKSELDİ   16:22   MAVI İZ PROJESIYLE DENIZ KIRLILIĞINE SANAT DOKUNUŞU   15:29   MERSİN’DEN SİLİVRİ’YE ADALET SELAMI: “BU HUKUKSUZLUK ELBETTE SONA ERECEK!”  
 
 
 
 
‘Elbirliğiyle demokrasiyi boğazlıyorlar’
   

Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan’ın adaylığı MHP, DEM, İYİ PARTİ ve CHP’li üyelerin imzalarıyla düşürüldü. CHP’den 11 Ocak’ta istifa ettiğini belirten Bozdoğan, “Ellerindeki kemik testeresiyle insanların seçme ve seçilme hakkına saldırmanın, siyaset yapma hakkına saldırmanın CHP’nin siyasal anlayışıyla nasıl bir ilişkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüğünü savunur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanların başka bir partiden veya bağımsız aday olmasını engelleyerek, onların siyaset yapma hakkını engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarına başvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz” dedi.

 

Tarih : 27 Şubat 2024 Salı 11:04

Memleket Partili Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan'ın adaylığına yönelik antidemokratik çabalar devam ediyor. CHP, “Bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez” hükmünü gerekçe göstererek Bozdoğan’ın adaylığına itiraz etmişti. İlçe Seçim Kurulu kararını açıkladı. Seçim kurulundaki DEM, MHP, CHP ve İyi Parti üyelerinin ittifak halinde Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesi için aynı noktaya gelmeleri dikkat çekti. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve diğer iki kamu görevlisi ise Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmemesi yönünde oy kullanıp muhalefet şerhi yazdı. Muhalefet metninde, “Haluk Bozdoğan'ın 20 Şubat tarihinde Memleket Partisi tarafından verilen aday başvurusunda Tarsus Belediye Başkan adayı olduğu, esasen siyasi partinin yetkili kurulu marifetiyle merkez yoklaması şeklinde yaptığı aday tespiti işlemi seçim kurullarının yönetim ve denetimi dışında gerçekleştirildiğinden, siyasi partilerin iç işleri niteliğini taşıdığı” değerlendirmesini yaptı. Muhalif üyeler, bu nedenle Bozdoğan’ın adaylığının iptal edilemeyeceği yönünde karar verdi.

 

“SİYASETLE, ÖZGÜRLÜKLE DEMOKRASİYLE İLGİLERİ YOK”

Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adaylığını engelleme çabalarına sert bir tepki gösterdi. Bozdoğan, demokrasiye yapılan bu saldırıları kınadı ve halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Demokrasiye ve siyasete yapılan her türlü saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Eline kemik testeresini alıp, insanların seçme ve seçilme hakkına saldırmanın, siyaset yapma hakkına saldırmanın CHP’nin siyaset anlayışıyla nasıl bir ilişkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüğünü savur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanların başka bir partiden veya bağımsız aday olmasını engelleyerek, onların siyaset yapma hakkını engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarına başvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz. Üstelik ortaya çıktı ki, hukukçu olmalarına rağmen, idealleştirilmiş ne kadar değer varsa hiçbiriyle ilgileri kalmamış” dedi.

 

“ÇÖKÜŞ ÖNCESİ GELEN ÇATIRTI SESLERİ”

Bu başvuruyu yapanların Atatürk’ün partisine her türlü zararı düşünmeksizin verebildiklerini ortaya koyduğunu belirten Bozdoğan, şöyle konuştu: “Kaybettiklerini anlayınca, Atatürk’ün partisine her türlü zararı verebilecekleri gerçeğini bile göremeyecek kadar gözleri kan, hırs bürüdü. Bu mantıkla nasıl bir siyasi başarı bekliyorlar? Böyle bir şansları yok. Bunlar çöküş öncesi gelen çatırtı sesleri.” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA