15 Nisan 2026 Çarşamba



12:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘EVİMİZ ATÖLYE’ PROJESİ İLE KADINLAR SOSYALLEŞİYOR, ÜRETİYOR VE KAZANIYOR   10:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİKLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI   19:06   MESİAD ÖDÜLLERİ TARTIŞMA YARATTI   15:24   YÜRÜYEN YOL ALEVİLİĞİ    15:18   TOROSLAR’DA SÖZ VATANDAŞIN   11:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR PARK’A MESCİT KAZANDIRDI    11:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR MINKA PROJESİ İLE GENÇLERİ BİLİMSEL VERİ TOPLAMAYA TEŞVİK EDİYOR    11:29   MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞÇILERININ 103. GÜNÜNÜ GERIDE BıRAKAN DIRENIŞLERINDEYDIK   14:49   ADıYAMAN’DA MEHMET SADıK GÜRSOY KÜTÜPHANESI AÇıLDı   14:36   TOROSLAR’DA KİTAP VE SOHBETİN BULUŞTUĞU YENİ ADRES: OKUMA SALONLARI   14:30   MERSİN, MIP’E RAĞMEN İLK ÇEYREKTE YÜKTE GÜCÜNÜ KORUDU, KONTEYNERDE BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRDI   14:26   CHP PM ÜYESİ OZAN VARAL EMEKLİLERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   10:34   TOROSLAR’IN KADIN HENTBOL TAKIMI FİNAL-FOUR’DA   10:25   KADIN DOSTU KENTLER İÇİN 25 BELEDİYE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR   10:21   ZİRVENİN SAHİBİ DEĞİŞMEDİ: AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN DEPLASMANDA NET GALİBİYET   16:15   AKıNTıYA KAPıLAN GENCI ARAMA ÇALıŞMALARı 8. GÜNÜNDE SÜRÜYOR   16:15   AKıNTıYA KAPıLAN GENCI ARAMA ÇALıŞMALARı 8. GÜNÜNDE SÜRÜYOR   16:13   KLIMA PATLADı, EVDE YANGıN ÇıKTı   16:11   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN BIR DÜNYA DEĞERIDIR"   16:08   MERSIN’DE GENÇLER UMRE ÖDÜLLÜ BILGI YARıŞMASıNDA BULUŞTU  
 
 
 
 
Mersin Lojistik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan RİS Mersin Projesi kapsamında 2008 yılında kurulan sektörel platformlar yeniden hayat buluyor. Kent ekonomisinin önde gelen sektörleri özelinde kurulup pandemi ile ara verilen platform çalışmalarına tarımın ardından lojistik ile devam edildi.

 

Tarih : 27 Şubat 2024 Salı 11:02

Mersin Lojistik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Üyesi Murat Aktoğ ile sektör paydaşları, platform çatısı altında bir araya geldi. Tanışma toplantısında geçmiş dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilip önümüzdeki süreç için yol haritası belirlendi. Buna göre bir sonraki toplantıda ilk olarak geçmiş dönemlerde tamamlanan çalıştaylarda ortaya çıkan sonuçlar ele alınıp bugüne kadar neler yapılıp nelerin yapılmadığının saptanmasına karar verildi. Yapılmayan maddelerin neden yapılamadığı belirlenip hangi yöntemlerle sonuca ulaşılabileceği değerlendirilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog artırılıp bir taraftan platformun talepleri tek bir ağızdan iletilirken diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki enstrümanlar hakkında bilgi edinilip hangi alanlarda ortak çalışma yürütülebileceği saptanacak. Oluşturulacak talep ve önerilerin somutlaştırılabilmesi adına geçmişte hazırlanan lojistik master plan yeniden değerlendirilecek.

 

ÇAKIR: “BERABERLİK VE GÜCÜN ÖNÜNE KİMSE ÇIKAMAZ”

Lojistik sektörünün Mersin’in güçlü yanı olduğunu ve bu gücün pandemi döneminde daha çok anlaşıldığını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Yaptığınız iş çok kıymetli. Bu nedenle platformu yeniden canlandırmak istedik” dedi. Platform sayesinde sektörün tek ses olabileceğini vurgulayan Çakır, tek sesin güç getireceğini, herkesin farklı bir söylem ile farklı konuların çözümüne odaklanmasıyla sonuç alınamayacağını söyledi. “Beraberlik ve gücün önüne kimse çıkamaz” diyen Çakır, düzenli olarak bir araya gelip birlikte yol almak gerektiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA