7 Ocak 2026 Çarşamba



13:40   PROF. DR. HALIL KUMBUR: "SU KAYNAKLARı IYI YÖNETILMEZSE TÜRKIYE SU FAKIRI OLACAK"   13:06   MERSIN’DE GÖKSU NEHRI’NDE YAKALANAN DEV YAYıN BALıĞı GÜÇLÜKLE KıYıYA ALıNDı   12:48   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "TÜRK GIRIŞIMCISI VERGI VERME SORUMLULUĞUNA SAHIPTIR"   12:08   MOTOSIKLET KAMYONUN ALTıNA GIRDI, SAVRULAN SÜRÜCÜ AĞıR YARALANDı   11:23   AKDENIZ’DE KALDıRıM VE YOL IŞGALINE GEÇIT YOK   10:16   MERSIN ITFAIYESI 11 BIN 396 VAKAYA MÜDAHALE ETTI   10:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ IKLIM BAŞARıSı ULUSLARARASı ALANDA ONAYLANDı   13:13   ERDEMLI’DE EV YANGıNı BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:04   GÖKSU’NUN SIYAH AKMASıNA NEDEN OLAN TESISE 1 MILYON 337 BIN TL CEZA   11:47   TEKSIN, 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYLA MERSINLILERIN ÇÖZÜM ADRESI OLDU   11:28   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı BILINÇLENDIRILDI   11:22   SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET” SUÇUNDAN HAPİS CEZASI   10:57   TOROSLARDAKI YABAN KEÇILERI KORUMA ALTıNDA   10:25   MERSIN’DE BINLERCE ADET PATLAYıCı ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA   16:56   AK PARTI MERSIN’DE ÜYE SAYıSıNı 209 BININ ÜZERINE ÇıKARDı   16:28   MÜSTAKIL EVDE KORKUTAN YANGıN   14:53   BALıKESIR’DEN KAYıP OLARAK ARANAN ŞAHSıN CESEDI MERSIN’DE BULUNDU   11:35   ANAMUR’DA SULAR ALTıNDA KALAN KÖYDEN GERIYE BIR MINARE KALDı   11:02   MATEMATIK EVI BIR YıLDA BINLERCE ÖĞRENCIYI AĞıRLADı   10:55   TÜRKIYE’NIN MAVI SULARDAKI YENI GÜÇLERI: ÇAĞRı BEY VE YıLDıRıM’DA HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR  
 
 
 
 
ERKENCİ İNCİR GELİR KAPISI OLDU
   

Mersin’de bir çiftçinin bahçesine diktiği erken incir ağacı gelir kapısı oldu. Haziran ve Eylül arasından ürün veren incirin kilosu 35 TL’den satılıyor.

 

Tarih : 21 Haziran 2022 Salı 11:08

Kentte, bir çiftçinin bahçesine yemek için diktiği erkenci incir gelir kapısı oldu. Haziran’da toplanmaya başlanan ve Eylül sonuna kadar ürün veren incirin kilogramı 35 TL’den satılırken, bir ağacın yılda 400 kilogram incir verdiği öğrenildi.

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de erkenci ürünlerin hasatları her mevsim çeşit çeşit üründe yapılıyor. Bu günlerde ise bazı bahçelerin çevrelerine çiftçilerin sofralık olarak kendileri için diktiği incirlerden erkenciler de hasat başladı. Çiftçilikle uğraşan Emine Özel'in de Erdemli ilçesine bağlı Alacaören mevkiindeki bahçesinin kenarına diktiği erkenci incir ağacı gelir kapısı oldu. Hasat yapan Özel, tanesi 100 ile 150 gram olan incilerin kilogramını 35 TL'den satmaya başladı. Bir ağaçtan yaklaşık 400 kilogram ürün alan Özel, yemek için diktikleri ağaçtan para kazandıklarını aktardı.

Bahçesine incir ağacını yemek için diktiğini anımsatan çiftçi Emine Özel, "Bu bize bir gelir kapısı oldu, güzel verim veriyor. Erken çıktığı için de satışımız güzel oluyor, iyi paraya satıyoruz, kilogramını 35’e veriyoruz. En değerli zamanı Haziran ayıdır. Haziran ayının ortasında başlar, Eylül ayına kadar devam eder. Yediveren gibi böyle ilk meyveleri büyük olur, ileri doğru biraz küçülür" diye konuştu.

Özel, topladıkları ürünü Erdemli Belediyesi Üretici Pazarında sattığını ve manavlara verdiğini aktararak, "Her biri 100 gram 150 gram geliyor, bir ağaçtan da 400 kilogram ürün alıyoruz" dedi.

İncirin tadının çok güzel olduğunu belirten Özel'in komşusu Leyla Dölek ise, "İlk çıktığında daha büyük oluyor sonradan küçülür. Arada bir ara verir tekrar yetişir. Komşum yemek için dikmişti, onlara bir kazanç oldu satıyorlar. Ondan gelir kapısı yapıyorlar" sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  incir, çiftçi, kilo, meyve, sebze

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA