4 Şubat 2026 Çarşamba



14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU  
 
 
 
 
MATEMATİK DÜNYA BİRİNCİSİ ÖMER, BAŞKAN SEÇER İLE BULUŞTU
   

Uluslararası Caribou Contests Matematik Yarışmasında iki kez dünya birincisi olan Ömer Erkan ve Başkan Seçer bir araya geldi.

 

Tarih : 19 Nisan 2022 Salı 12:11

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki dünya matematik birincisi Ömer Erken’le bir araya geldi. Online düzenlenen Uluslararası Caribou Contests Matematik Yarışması’nda bu yıl iki kez dünya birincisi olan Ömer Erken’i kutlayan Başkan Seçer, başarılarının devamını diledi.

Dünya birincisi Ömer Erken, Başkan Seçer’i ziyarete, annesi Orkide Erken ve Tarsus ilçesi Fatih Mahalle Muhtarı Turgay Benli ile birlikte geldi. Başkan Seçer, Erken’e yarışmaya dair sorular sordu. Erken, yarışmanın içeriğine ilişkin detayları paylaşarak, “12 soru var. 12 sorunun içerisinde de 1 tane oyun sorusu var. Oyun sorusunu bir hafta önce veriyorlar. Çalışmamız için. Oyun sorusu genelde biraz zor oluyor ama çalışınca kolay oluyor benim için. Sorular İngilizce. Zaten İngilizce çevirebildiklerimi çeviriyorum. Çeviremediklerimi de bir uygulama var oradan çeviriyorum. Hepsi matematik problemleri ile ilgili. 45 dakika veriyorlar. Ben birincisini 4 dakikada, ikincisini 7 dakikada bitirdim” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine Başkan Seçer, “Süper bir hızla. ‘Bilgisayardan hızlı çözüyorum’ diyorsun soruları. Harikasın, kutluyorum seni” diye konuştu.

İlk yarışmada 8 bin 855 yarışmacının olduğunu söyleyen Erken, ikinciye ise 8 bin 572 yarışmacının katıldığını anlattı. Başkan Seçer’in, “Ne olmak istiyorsun?” sorusuna da yanıt veren Erken, hukuk okumak istediğini söyledi.

Seçer, Erken’e tekrar başarılar dileyerek, “Çok daha güzel başarılara erişeceğinden eminim” dedi.

Seçer, ziyaretin sonunda içerisinde Atatürk’ün “Nutuk” kitabının da bulunduğu hediyeleri Erken’e verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  başkanseçer, matematik, yarışam, dünyabirincisi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA