11 Ocak 2026 Pazar



15:56   MERSIN’DE 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ KUTLANDı   15:53   MERSIN’DEN SUDAN’A 6. İYILIK GEMISI UĞURLANDı   15:50   ÖZEL HAREKATLı BASKıNDA CINAYETTEN 27 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN HÜKÜMLÜ YAKALANDı   13:46   ENERJI VERIMLILIĞI VE YEŞIL LOJISTIK MERSIN’DE ELE ALıNDı   10:52   MERSIN’DE 500 KILO BOZUK ET ELE GEÇIRILDI   10:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ATıKTAN 117 BIN MEGAVAT ELEKTRIK ENERJISI ÜRETTI   10:39   MERSIN’DE GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESINDE ATıKLAR YENIDEN ÜRETIME KAZANDıRıLıYOR   15:38   MERSIN’DE ÇEVRE DENETIMLERINDE 132 IŞLETMEYE 60 MILYON TL CEZA   15:37   BOZYAZı’DA ANAOKULU MÜDÜRLERIYLE DÖNEM DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı YAPıLDı   13:32   VALI TOROS: "MERSIN, POTANSIYELI VE GÜCÜYLE ÇOK KıYMETLI BIR ŞEHIR"   11:37   DEAŞ’ıN FINANS AĞıNA MİT DESTEKLI OPERASYON: 17 GÖZALTı, 9 TUTUKLAMA   11:36   MERSIN 2025’TE GÜÇLÜ VE GÜVENLI BIR ULAŞıM ALTYAPıSıNA KAVUŞTU   11:34   ERDEMLI’DE KAMYONET ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 YARALı   10:11   SıNıF ÖĞRETMENLERINE TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI ANLATıLDı   10:09   MERSIN’DE ORGANIK TARıM DESTEĞIYLE ÜRETIM DOĞALLAŞıYOR   10:06   MERSIN’DE DRONLA GÜBRELEME VE ILAÇLAMA ÇIFTÇININ ZAYIATıNı SıFıRA INDIRDI, ZAMANDAN TASARRUF SAĞLADı   13:36   SILIFKE’DE LISE MÜDÜRLERI TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   12:38   AKDENIZ’DE ÇEVRE TEMIZLIĞI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   12:34   JANDARMADAN LISE ÖĞRENCILERINE SIBER FARKıNDALıK EĞITIMI   10:52   MERSIN’DE ÇEVRE IÇIN 7/24 KESINTISIZ ÇALıŞMA  
 
 
 
 
MATEMATİK DÜNYA BİRİNCİSİ ÖMER, BAŞKAN SEÇER İLE BULUŞTU
   

Uluslararası Caribou Contests Matematik Yarışmasında iki kez dünya birincisi olan Ömer Erkan ve Başkan Seçer bir araya geldi.

 

Tarih : 19 Nisan 2022 Salı 12:11

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki dünya matematik birincisi Ömer Erken’le bir araya geldi. Online düzenlenen Uluslararası Caribou Contests Matematik Yarışması’nda bu yıl iki kez dünya birincisi olan Ömer Erken’i kutlayan Başkan Seçer, başarılarının devamını diledi.

Dünya birincisi Ömer Erken, Başkan Seçer’i ziyarete, annesi Orkide Erken ve Tarsus ilçesi Fatih Mahalle Muhtarı Turgay Benli ile birlikte geldi. Başkan Seçer, Erken’e yarışmaya dair sorular sordu. Erken, yarışmanın içeriğine ilişkin detayları paylaşarak, “12 soru var. 12 sorunun içerisinde de 1 tane oyun sorusu var. Oyun sorusunu bir hafta önce veriyorlar. Çalışmamız için. Oyun sorusu genelde biraz zor oluyor ama çalışınca kolay oluyor benim için. Sorular İngilizce. Zaten İngilizce çevirebildiklerimi çeviriyorum. Çeviremediklerimi de bir uygulama var oradan çeviriyorum. Hepsi matematik problemleri ile ilgili. 45 dakika veriyorlar. Ben birincisini 4 dakikada, ikincisini 7 dakikada bitirdim” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine Başkan Seçer, “Süper bir hızla. ‘Bilgisayardan hızlı çözüyorum’ diyorsun soruları. Harikasın, kutluyorum seni” diye konuştu.

İlk yarışmada 8 bin 855 yarışmacının olduğunu söyleyen Erken, ikinciye ise 8 bin 572 yarışmacının katıldığını anlattı. Başkan Seçer’in, “Ne olmak istiyorsun?” sorusuna da yanıt veren Erken, hukuk okumak istediğini söyledi.

Seçer, Erken’e tekrar başarılar dileyerek, “Çok daha güzel başarılara erişeceğinden eminim” dedi.

Seçer, ziyaretin sonunda içerisinde Atatürk’ün “Nutuk” kitabının da bulunduğu hediyeleri Erken’e verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  başkanseçer, matematik, yarışam, dünyabirincisi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA