26 Nisan 2024 Cuma



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
MECLİSTE OTOGAR GERGİNLİĞİ
   

Otogar meselesi konuşulurken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun ‘Ey Büyükşehir’ kelimelerini sarfetmesi gerginlik yarattı.

 

Tarih : 14 Ocak 2022 Cuma 18:55

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Erdemli’de yıllardır yapılması planlanan ancak yer konusunda sıkıntılardan dolayı çözüme kavuşturulamayan otogar konusu da ele alındı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, otogar meselesinin Büyükşehir’in görev alanında olduğunu söylerken ihtiyaç duyulan arsaları ya para ya da takas yoluyla Büyükşehir’e devredebileceklerini ifade etti. Konuşmasında ‘Ey Büyükşehir’ ifadesini kullanan Tollu, gerginliğin fitilini de ateşlemiş oldu.

 

“OTOGAR MESELESİ BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUK ALANINDA”

Yıllardır sık sık dile getirilen Erdemli’nin otogar sorunu Büyükşehir Belediyesi meclisine de taşındı. Erdemli’deki birçok eksikliğin Büyükşehir’den kaynaklandığı iddiasında bulunan Tollu, “ Otogar yapımını engelleyen Erdemli Belediyesi’ymiş gibi gösteriliyor ki açıklama getirmek isterim. Kocahasanlı’da bulunan yerin mahkeme müracatı Büyükşehir tarafından yapıldı. Yani mahkemeye veren Büyükşehir Belediyesi, davayı Erdemli Belediyesi kazandı. Erdemli Belediye meclisinde karar da aldık, Erdemli’de yapılması planlanan ne varsa biz yerlerin mülkiyetini Büyükşehir’e devredelim diye. Tekrar ediyorum Büyükşehir’e gerekli olan yerlerin Erdemli Belediyesi olarak takasını yapabiliriz. Parayla değerlendirebiliriz. Yazı da yazdık. Dedik ki ‘Ey Büyükşehir Belediyemiz’ otogar problemini çözerseniz çözün. Çözmezseniz biz bu işi çözmeye talibiz dedik. Verdiğimiz arsa babamızın arsası değil. Dolayısıyla kamunun arsasını veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SAMİMİYSENİZ HEMEN İFRAZ YAPALIM”

Tollu’nun bu konuda Büyükşehir’i suçlama yoluna gittiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise ‘ önce siz kendi görevinizi yapın’ diyerek şunları söyledi:

“Diyorsunuz ki ‘ey Büyükşehir’,  sizin jargonunuzla konuşuyorum. Diyorsunuz ya ‘bu otogar sorununu çöz ya da bize ver biz çözeceğiz’. Bu mantıklı ve doğru bir yaklaşım değil. Siz çok samimiyseniz yapacağım otogar zaten benim olmayacak, kamunun olacak. Gelin orada ifraz yapalım, hemen bize uygun kaç metrekare araziyse verin, başlayalım başkan. Sen para istiyorsun, sürekli para. Yani devletin bütün kurumlarının kapısı bu belediyeye kapalı olacak, bu da adalet değil ki. Milli Emlak’a yazı gönderdik. Bekleyelim. O da vermiyoruz derse milletin parasıyla gidip arazi satın alacağız. İşin net şekli budur. Yazınızın hiçbir kıymeti yok. Çünkü samimi değil.”

Paylaş :
 
Etiketler :  meclis, gerginlik, otogar, büyükşehir, erdemli

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA