21 Kasım 2025 Cuma



16:31   AK PARTI İL BAŞKANı ALDEMIR: "MERSIN’DEKI SU KESINTILERI VATANDAŞı ZORLUYOR"   15:05   MERSIN MERKEZLI 9 ILDE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 4’Ü HAKEM 40 ŞÜPHELI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:03   ROMAN ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI ÇALıŞTAYı MERSIN’DE YAPıLDı   14:59   ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ TARSUS’TA 3 FARKLı NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   14:56   ADAY MÜHENDISLERIN REFIKLIK EĞITIMLERI TAMAMLANDı   11:58   BAŞKAN SEÇER: "SU KESINTISI KONUSUNDA VATANDAŞLARıMıN HOŞGÖRÜSÜNE SıĞıNıYORUM"   11:54   MERSIN OSB’YE ’EN ÇOK KATKı VEREN OSB’ ÖDÜLÜ   11:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BINASıNDA YANGıN TATBIKATı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:50   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLAR OPERASYONU: 34 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:05   MERSIN’DE ORKÖY DESTEKLERIYLE 214 AILEYE KAYNAK SAĞLANDı   13:02   TARSUS’TA IHBAR ÜZERINE 250 KILO SAĞLıKSıZ BALıK ELE GEÇIRILDI   12:59   ANAMUR’DA CAMI ÇEVRESI VE 11 KILOMETRELIK YOL YENILENDI   12:56   VALI TOROS, AKDENIZ’DE MUHTARLARıN TALEPLERINI DINLEDI   12:20   MERSIN’DE DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   12:18   KENDILERINI MİT GÖREVLISI TANıTAN TELEFON DOLANDıRıCıLARı JANDARMA EKIPLERINCE YAKALANDı   11:20   DÜNYA DIYABET GÜNÜ’NDE BELEDIYE PERSONELLERINE ŞEKER ÖLÇÜMÜ   11:18   ARA TATILIN GÖZDESI MERCAN BILIM MERKEZI OLDU   11:15   SIGORTADA POZITIF AYRıMCıLıK: SEDDK’DAN ENGELLILERE YÜZDE 20’YE VARAN INDIRIM   11:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU TACIRLERINE DARBE: 16 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   11:11   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ZEYIT ŞENER, KURSLARıN ÖZELLIKLE KADıNLARıN ÜRETIME KATıLıMıNDA ÖNEMLI BIR ROL ÜSTLENDIĞINI BELIRTEREK, "İLÇEMIZDEKI HER KADıNıN KENDI YETENEĞINI KEŞFETMESINI, BIR BECERI GELIŞTIRMESINI VE BUNU ISTER HOBI ISTER GELIR KAYNAĞı OLARAK DEĞERLENDIRMESINI ÖNEMSIYORUZ" DEDI.  
 
 
 
 
MÜSLÜME’NİN YAŞADIĞI ÇADIRI ANNEANNE VE BABAANNE KORUYOR
   

Gülnar’da kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal’ın yaşadığı çadırı anneanne Müslüme Yağal ve babaanne Ayşe Yağal koruyor.

 

Tarih : 27 Kasım 2021 Cumartesi 15:04

Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım günü kaybolan ve arama çalışmalarının 10. gününde cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Yörük Kızı Müslüme Yağal'ın yaşadığı kıl çadırda sessizlik hakim olurken, kıl çadırı anneanne Müslüme Yağal ile babaanne Ayşe Yağal bekliyor. Müslüme’nin annesi Selvi Yağal’ın ise Mersin Kadın Sığınma evine yerleştirildiği öğrenildi.

Göç Eden Sarikeçililer Türkmenler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Yağal yaptığı açıklamada, “Ben Sarıkeçili Dernek Başkanı olarak açıklama gereği duydum. Çok üzüldük, herkes üzüldü. Bu olayda aynı soyadı taşımakla biz biraz daha çok fazla üzüldük. Bu konuda bizi üzen bir şey daha var. Net bir sonuca varılmadan yargı süreci devam ediyor. Sonucu belli değil. Buna rağmen sosyal medyada gerek bazı yayın organlarında gerek bazı vatandaşlar değişik yayınlar yapıyorlar. Bunlar Sarıkeçili yörüklere mal ediliyor. Bunlar yapılmasın. Sarıkeçililere mal edilmesin. Ortada herhangi bir sonuç yayınlanmadı, ortada herhangi bir sonuç yok. Adli süreç devam ediyor. İnşallah adalet bu sonucu karara bağlayacak. Sonuç açıklansın. Sonuçta suçlayacaksak suçlayalım. Aklancaksa da aklanacak. Bu konuda ön yargılı olmayalım” diye konuştu.

Anneanne Müslüme Yağal ise “Bunları duydukça aklımı kaybedeceğim. Ben bunları duydukça aklımı kaybedeceğim. Çok kötü. Kafamı kaldıracak gücüm kalmadı. Bu kadar kötü şeyler olacağını tahmin etmiyorum. Bizim dünür hasta oldu. Oğlu da babasının yanına gitti. Böyle laflar doğru değil. Biz şeriat altında yaşıyoruz. Bu laflara karşıyız. Suçlamalar ayıp. Kızımız Mersin’de. Çok kötü olduk” dedi.

Diğer yandan, Mersin Barosu, Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin getirilen yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Mersin Barosundan yapılan yazılı açıklamada, Yağal'ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında gizlilik kararı ve yayın yasağı olmasına rağmen basında ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlerin üzüntüyle takip edildiği bildirildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  müslüme, anneanne, babaanne, çadır

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA