1 Mayıs 2026 Cuma



16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı   11:30   YERELDEN KALKıNMA HAMLESI: MERSIN’DE TURIZM EĞITIMI BAŞLADı   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ULUSLARARASı STANDARTLARDA YÖNETIM MODELIYLE ÖNCÜ OLDU   11:20   TıR OTOMOBILI METRELERCE SÜRÜKLEDI: 2 YARALı   11:17   TARSUS’TA YOL YENILEME ÇALıŞMALARı HıZ KESMIYOR   11:12   ’SARı ALTıN’ YENIDÜNYADA HASAT BAŞLADı: İÇ PAZARA 50-100 TL’YE, DıŞ PAZARA 4 DOLARA GÖNDERILIYOR   13:33   YENIŞEHIR’DE RAKETLER VEFA IÇIN SALLANDı   12:10   TOROSLAR’DA YÖRÜK GÖÇÜ BAŞLADı: SARıKEÇILILER YAYLA YOLUNDA  
 
 
 
 
KARADUVAR ATIKSUYU TESİSİ’NDEN ÇIKAN SULAR SANAYİDE KULLANILACAK
   

Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış suyu sanayide kullanmaya hazırlanıyor. Öngörülen çalışmanın hayata geçmesiyle birlikte tesiste arıtılan su sanayide yeniden değerlendirilecek, temiz su tüketimi azalacak.

 

Tarih : 14 Eylül 2021 Salı 14:15

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış suyu sanayide kullanmaya hazırlanıyor. Öngörülen çalışmanın hayata geçmesiyle tesiste arıtılan su sanayide yeniden değerlendirilecek, böylece temiz su tüketimi azalacak.

ARITILMIŞ SULAR, SANAYİDE TEKRAR KULLANILACAK

Dünyanın su kıtlığı yaşamaya başladığı bu dönemde suyun geri kullanımının önemi ile ilgili farkındalık yaratmaya devam eden MESKİ, atıksu arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış suların tekrar kullanımı için çalışmalara başlıyor. Büyük sanayi kuruluşları ile yapılacak olan protokoller kapsamında, tesislerden çıkan arıtılmış sular işletmelerde proses (süreç) suyu olarak kullanılmaya başlanacak. Söz konusu geri dönüşüm suyu kullanıma başlandığında, hem işletmelerin proses suyu olarak kullandığı temiz suyun tüketimi durdurulacak hem de deşarj edilen suyun tekrar kullanımı sağlanacak.

“HER LİTRESİ, HER DAMLASI DEĞERLENMİŞ OLACAK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. Birleşiminde söz konusu çalışmanın önemini vurgulayarak, “Karaduvar arıtmasında nihai suyu, arıtılmış suyu derin deşarj yöntemi ile denize veriyorduk. Şimdi biz bu suyu; ismini de açıklamamda ticari olarak bir sıkıntı yok; Soda Sanayi ile yaptığımız çalışmalarda aslında biz bu suyu bizim bölgede bir işlemden daha geçirip oraya vermemiz lazım. Yalnız ciddi bir maliyeti var ve bizim de yerimiz yok. Yani mevcut Karaduvar Arıtma Tesisi’nin içinde yerimiz yok. Firma; Soda Sanayi bunu üstlendi. Kendi olduğu noktada nihayetinde bu suyu kendisi alacak. Bir yere bir arıtma yani nihai prosedürü gerçekleştirecek ve bunu alıp imalatta kullanacak. O arıtma tesisini yapacak ve atıksu değerlenmiş olacak. Yani atıksu arıtma tesisinden çıkan nihai atık su sanayide işlenerek değerlenmiş olacak. Böylelikle yeraltı suları ya da bir dereden, bir nehirden o sanayiye pompalanan suya da bundan sonra ihtiyaç olmayacak. Kullanım suyu olarak her litresi, her damlası da değerlenmiş olacak. Bununla ilgili bir çalışma oldu. Teşekkür ediyoruz ilgili kurumlarımıza, MESKİ’ye, Soda Sanayi’ye ve İmar Komisyonu üyelerimize. Orada gerekli imar çalışmalarını yaptılar. Umut ediyorum kısa süre içerisinde de oradaki tesisleşme olur ve bizim atıksularımız artık bir sanayi suyu olarak kullanılma imkânı bulur.” İfadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, su, meski, karaduvar, atıksu, arıtma

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA