17 Mayıs 2024 Cuma



12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE   11:42   FILISTIN HALKıNıN SESI OLDULAR   11:41   ENGELLERI AŞAN SANAT   11:23   TARSUS’TA KONTROLDEN ÇıKAN ARAÇ YAN YATTı: 2 YARALı  
 
 
 
 
Emek sömürüsüne karşı: Sokakta Kazanacağız!
   

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden büyük yenilgiyle ayrılan iktidara mesaj vermek isteyen emekçiler, “Sokakta kazanacağız” diyerek meydanları dolduracak.

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 19:05

Mersin’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanacak. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler ve LGBT+’lar hakları için, Tevfik Sırrı Gür Stadyumunun yanından Cumhuriyet Alanına yürüyecek ve burada halaylar eşliğinde 1 Mayıs’ı kutlayacak.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden büyük yenilgiyle ayrılan AKP - MHP iktidarına mesaj vermek isteyen emekçiler; faşizme, sömürüye, kadın, LGBT+ ve işçi düşmanlarına karşı, “Sokakta kazanmak” için meydanları dolduracak.

İnsanca yaşama koşullarına ulaşabilmemizin tek yolu var: Birleşmek, örgütlenmek ve mücadele etmek. İşte 1 Mayıs, emekçilerin yüzlerce yıldır sermaye sahiplerine ve sermaye düzenine karşı yürüttüğü mücadeleyi ve dayanışmayı hep birlikte kutladığı ve daha da güçlendirmek için hamle yaptığı gündür. Tüm çalışanların yüzde 60'ı asgari ücretle veya biraz üstünde bir gelirle geçinmeye çalışıyor. Bugün ise açlık sınırı asgari ücretle eşitlenmiş durumda. 17 bin lira ile dört kişilik bir ailenin asgari düzeyde yaşamını sürdürmesinin bile imkansız.

Gerçek işsizlik oranı, çoğu genç ve kadın işsizler olmak üzere yüzde 26. Yani çalışabilir durumdaki 4 kişiden biri işsiz. Emekliler, bugün en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz, yeterli ve dengeli yiyeceğe ulaşamaz, evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi. İşçilerin gerçek sendikal örgütlenmelerinin önüne bin bir engel çıkarılırken, yalnızca iktidar yanlısı sarı sendikaların örgütlenmesine yol veriliyor. İşçi cinayetlerinde her ay onlarca işçi yaşamını yitiriyor. İliç'te dokuz işçi halen siyanürlü toprağın altında. Son haftalarda İstanbul'da bir gece kulübündeki kaçak tadilat sırasında tam 29 işçi yanarak can verdi.

 

"SOKAKTA KAZANACAĞIZ"

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin sonucu: Emekçilerin ve halkların, iktidara verdiği 'artık yeter' mesajıdır. “Yarını bugünden kurmaya başlayalım. Haklarımızı, özgürlüklerimizi, geleceğimizi sokakta kazanacağız. Yaşasın 1 Mayıs!"

Mersin’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanacak. Tüm katılımcılar, Eski Tevfik Sırrı Gür stadyumu önünde toplanacak, saat 15.30’da Cumhuriyet alanına yürüyüş başlayacak. Cumhuriyet alanındaki konuşmaların ardından saat 19.00’da Sanatçı İlkay Akkaya konseri gerçekleşecek. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA